BØYER IKKE AV: Nord-Kokreas leder Kim  Jong-un under et militært arrangement i Nord-Korea i påsken. Foto: KCNA.
BØYER IKKE AV: Nord-Kokreas leder Kim  Jong-un under et militært arrangement i Nord-Korea i påsken. Foto: KCNA.

Nord-Korea fnyser av USA: – Vi kommer til å  teste raketter hver uke

President Donald Trump ber Kim Jong-un «oppføre seg» - mens Nord-Korea advarer USA mot «fullskala krig» dersom amerikanerne går til militært angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konfliktnivået mellom USA og Nord-Korea er fortsatt svært høyt etter at den nordkoreanske hæren skal ha gjennomført flere prøveoppskytinger av missiler som del av sitt atomprogram.

Søndag var USAs visepresident Mike Pence på grensen mellom Sør- og Nord-Korea, hvor han advarte Kim Jong-un mot å «teste Donald Trump».

– Tiden for strategisk tålmodighet er over, uttalte Pence.

USAs marine har stasjonert to jagere som kan skyte Tomahawk-missiler inn i regionen.

I tillegg har landet bombefly i Guam som kan angripe Nord-Korea, og for en ukes tid siden kunngjorde Pentagon at hangarskipet USS Carl Vinson er sendt til området.

– Vi vil gå til krig hvis de ønsker det, sa Nord-Koreas viseutenriksminister Han Song-Ryol, som mener at USA er blitt mer aggressivt under Trump, skriver New York Times.

Intensiverer tester

I et ferskt intervju med BBC fastholder viseutenriksministeren at landet ikke vil tolerere amerikansk aggressivitet, og at de vil fortsette sine tester.

– Vi vil gjennomføre flere missil-tester på en ukentlig, månedlig og årlig basis, sier Song-Ryol til BBC.

Ifølge BBC sier han at en «fullskala krig» vil bli resultatet dersom USA tar militære steg. Nord-Koreas mål er å utvikle sitt atomprogram slik at de vil være i stand til å montere atomstridshoder på internkontinentale raketter.

Nord-Korea har økt frekvensen i sine kjernefysiske tester og testrakett-oppskytninger de siste årene, til tross for FN-sanksjoner og internasjonal fordømmelse.

Senest søndag forsøkte landet å gjennomføre en prøveoppskytning - denne raketten eksploderte forøvrig bare sekunder etter oppskytningen.

Trump advarer

Da USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump inviterte flere tusen barn til påskemoro utenfor Det hvite hus andre påskedag, benyttet Trump anledningen til å advare Kim Jong-un.

Etter å ha ønsket velkommen, sa Trump at USA kommer til å bli «større og sterkere som land enn noensinne».

Etter spørsmål fra CNN om den vanskelige situasjonen i Korea, sendte presidenten en beskjed til Nord-Korea og landets leder, Kim Jong-un, skriver NTB.

– Man må oppføre seg, svarte Trump.