Jente (12) døde i skiulykke:

– Elevene gruer seg til å se at pulten står tom

Eliteserielaget Lillestrøm spiller i kveld med sørgebånd etter at en 12 år gammel jente tilknyttet klubben døde i en alpinulykke på Sjusjøen i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag forrige uke ble en 12 år gammel jente utsatt for en skiulykke ved Sjusjøen skisenter da hun kjørte inn i et tre.

Natt til onsdag døde jenta på Ullevål universitetssykehus.

Siden onsdag har det vært flagget på halv stang utenfor Asak skole på Leirsund, i Skedsmo kommune, der den 12 år gamle jenta gikk i 6. klasse.

Det har vært en påske med tøffe dager for hele nærmiljøet som er sterkt preget av hendelsen og rektor ved Asak skole forteller at mange har behov for å søke trøst sammen.

– Vi må ivareta ungene og elevene, både klassen og hele skolen. For vi er en liten skolen som er tett på hverandre, både elever, foreldre, lærere og hele nærmiljøet. Vi kan ikke gjøre annet enn å snakke sammen, sier rektor Helge Gundersen, til TV 2.

Sørgebånd

Den 12-år gamle jenta spilte fotball for Lillestrøm Sportsklubb. Mandag spiller eliteserielaget med sørgebånd i kampen mot Ålesund.

Laget til 12-åringen hadde en samling for å snakke om ulykken onsdagen det ble kjent at livet hennes ikke stod til å redde.

– Når en slik ulykke rammer en spiller i Lillestrøm Sportsklubb går våre tanker først og fremst til hennes nærmeste, sier styreleder Morten Kokkim.

– Emma var en av oss. Ulykken berører derfor hele klubben. Vi vil hedre Emma ved å spille med sørgebånd i kampen mot Aalesund, fortsetter LSK-lederen.

Også LSK Kvinner spilte også med sørgebånd i dagens seriekamp mot Klepp.

Minnestund

Skolen hadde en samling onsdag etter ulykken, og har vært tilgjengelige gjennom hele påsken.

Mandag kveld holder Asak skole åpent for alle elever og foreldre, og både kriseteam fra kommunen og presten vil være tilstede.

Rektor forteller at mange av klassekameratene og elevene gruer seg til skolehverdagen.

– Elevene har opplevd det som fint å kunne se hverandre og snakke sammen. Men det kommer de til å trenge i tiden fremover også, for det kommer til å være tungt å se at pulten står tom, sier Gundersen.

Ingen vitner

Politiet har ingen vitneobservasjoner til ulykken, så hendelsesforløpet er fremdeles uklart. Jenta var i skibakken med en venninne da ulykken inntraff.

– Den uskadde jenta kjørte til bunnen av alpinbakken, men at 12-åringen ikke kom etter. Da kjørte hun opp igjen fant hun venninnen liggende ved et tre og varslet hjelpeapparatet, har politioverbetjent Tor Strandvik fortalt TV 2.

– Vi tenker at 12-åringen har vært uheldig og mistet kontrollen. Det er den eneste forklaringen vi har, sier han.

12-åringen skal ikke ha kjørt ut av løypenettet, da ulykkestreet står rett ved løypetraseen. Hun skal også ha brukt hjelm, ifølge politiet.