Molde-spissene herjet - forverret Vålerengas marerittstart

Ronny Deilas menn har tapt tre av fire Eliteserie-kamper denne sesongen.
– Et mareritt, sier Vålerengas kaptein. Søndag gjestet han FotballXtra-studio i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde-Vålerenga 4-0

Vålerengas marerittstart i Eliteserien fortsetter etter at Molde valset over hovedstadsklubben 2. påskedag.

Spissene Sander Svendsen (to mål) og Björn Bergmann Sigurdarson (ett mål pluss en som ble satt inn av en VIF-forsvarer) herjet i en enkel 4-0-seier for vertene på Aker Stadion, og dermed står Ronny Deilas Oslo-krigere kun med tre poeng etter fire Eliteserie-kamper.

I TV 2s FotballXtra-studio i Bergen satt blant andre Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation, som ble utvist i forrige runde.

– Det er et mareritt. Vi hadde ikke sett for oss dette. Den første halvtimen har vært et mareritt og ikke veldig bra, sa VIF-kapteinen da Molde gikk opp til 3-0 allerede før en halvtime var spilt.

– Vålerenga sliter veldig. De må virkelig slå tilbake i neste kamp mot Sogndal. Men i dag var det et medaljepreg over det Molde og Solskjærs menn leverte, sa Jesper Mathisen.

Molde-spissene hadde virkelig godformen
Molde-spissene hadde dog en betydelig bedre dag på jobben enn Tollås Nations lagkamerater, og imponerte stort gjennom oppgjøret mandag kveld.

De to kombinerte flott allerede etter sju minutter, da Björn Bergmann Sigurdarson slo inn og Sander Svendsen lekkert satte 1-0 i nettet på første touch.

– Det er flott angrepsspill av Molde, men det er tydelig at Vålerenga savner sin sjef i forsvaret. Der var det fryktelig enkelt for Molde å få den plassen de trengte, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sterk prestasjon av Sigurdarson til 2-0
Under fem minutter senere slo Babacar Sarr en flott pasning i bakrommet, der Björn Bergmann Sigurdarson viste høy klasse ved å dempe ballen, holde bort motstandernes forsvar og lure ballen forbi keeper.

– Sterkt gjort av Bergmann Sigurdarson. Det så ut som det skulle ebbe ut i ingenting, men så fikk han avsluttet, sa Tollås Nation.

Avslutningen til islendingen traff stolpen, og Ivan Näsberg klarte ikke annet enn å sette den i eget nett da han skulle klarere faren.

– Det er en fantastisk pasning, og en fantastisk bevegelse. Jonatan skal ikke si noe om forsvarsspillet til Vålerenga, men igjen er det svakt stopperspill hos gjestene. Vålerenga har åpnet fryktelig svakt, sa Mathisen.

Svendsens andre før pause - Sigurdarson fikk sin fortjente scoring like etter pause
Svendsen scoret deretter nummer tre etter å ha slengt ut en lang tå på et hjørnespark, og allerede da var kun 28 minutter spilt. Resten av omgangen forløp uten baklengsmål for gjestene, men allerede 32 sekunder ut i den andre omgangen smalt det igjen.

Et flott innlegg fra høyre ble stanget i nettet av Bergmann Sigurdarson, som dermed i hvert fall fikk kreditert én scoring dersom det andre målet i kampen faller under kategorien selvmål.

– Jeg vil tro at det har vært skademinimering som har vært i fokus i pausen. Ikke slippe inn flere, men kanskje få ett eller to riktig vei for selvtilliten sin skyld. Men det starter på verst tenkelig måte, sa Jonathan Tollås Nation i studio umiddelbart etter den scoringen.

Mathisen: – Fryktelig svakt
Det var ingen enkel oppgave for VIF-kapteinen å sette ord på hvordan hans to stopperkolleger håndterte Molde-spissene. Den jobben tok dog Jesper Mathisen seg av.

– Det er altså så fryktelig svakt det Ivan Näsberg og Markus Nakkim driver med. De er ikke i nærheten. Sigurdarsson er en god spiss, men det forsvarsspillet de viser, måten de slipper inn mål på? Ronny Deila, der har du en jobb å gjøre, var ordlyden fra TV 2s ekspert.

Det er det ingen tvil om, for Vålerenga står nå med tre strake tap i Eliteserien. Den eneste triumfen kom i åpningsrunden mot Viking. Viking er også det eneste laget som er bak Oslo-klubben på tabellen.