Et øyeblikks magi og en strålende keeper var nok for Rosenborg mot bunnlaget

Tidlig scoring holdt for serielederen, til tross for utrolig Viking-press i 2. omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Pål André Hellands 1-0-scoring i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Viking-Rosenborg 0-1

Rosenborg-toget stormer videre etter seier borte mot Viking 2. påskedag.

I oppgjøret mellom Eliteseriens nummer 16 og én i Stavanger scoret gjestene allerede da åtte minutter var spilt.

Pål André Helland ble spilt gjennom på vidunderlig vis av Mike Jensen, dempet ballen flott på brystkassen og satte iskaldt 1-0 i nettet alene med keeper fra skrått hold.

Scoringen var flott, men Helland var langt ifra fornøyd etter kampslutt.

– Vi er rævva i 2. omgang. Det er en pinlig seanse med ballen. Vi må bare stikke fingeren i jorden og si det. Viking er uheldige som ikke vinner kampen, sier Helland til TV 2 etter kampslutt.

Helland: – Kan ikke være bekjent av denne prestasjonen
Han utelot fullstendig å vinne 30 av 30 seriekamper om slike prestasjoner fortsetter.

– Det kommer nok et par-tre slike prestasjoner til i løpet av sesongen, og da tror jeg vi taper. Men vi går på banen hver gang for å vinne. Klarer vi det, så tar vi 90 poeng i år, men det skal nok holde hardt.

– Vi skal bli seriemestere, og det gjør det enklere å bli det når vi tar tre poeng på en såpass begredelig dag. Men Vi kan ikke være bekjent av denne prestasjonen her. Vi skal revansjere oss foran ett fullsatt Lerkendal mot Aalesund neste kamp, sa Helland.

Viking skapte mye i 2. omgang
I store deler av 2. omgang var dog Viking fullt med på notene, anført av blant andre sesongdebutant Samuel Adegbenro. Vikings nigerianske juvel måtte dog gi seg kvarteret før slutt, da han måtte legge seg ned på gressteppet og holde seg til sin såre lyske.

Ni minutter før slutt trodde allikevel vertene at de hadde utlignet, da Kwesi Appiah satte ballen i nettet på en retur etter et langskudd fra Stian Michalsen. Reprisene viste dog at dommerteamet hadde gjort den riktige avgjørelsen da de vinket av den tidligere Crystal Palace-spilleren, som såvidt befant seg i offsideposisjon da skuddet gikk.

– Heldigvis lov til å ha god keeper
Tidligere i omgangen hadde også Appiah blitt hindret av en god RBK-keeper, og halvannet minutt før slutt var det igjen RBK-keeper André Hansen som hindret Viking det som ville vært en fortjent utligning. Varianten han leverte da Mathias Bringaker headet fra kloss hold var av skyhøy klasse.

– Det var en fin følelse, men det tok veldig lang tid før den spratt i stolpen og spratt ut igjen. Den kom kjapt på, men jeg fikk heldigvis et par fingre på den. Heldigvis er det en bra ballbane på Viking stadion, og banen er rett, sa Hansen til TV 2 etter kamp.

– Heldigvis er det lov i fotball å ha en god keeper og litt flaks, sa Helland om sin lagkamerat og resten av lagets prestasjon etter kampslutt.

RBK-seieren betyr at Kåre Ingebrigtsens lag tok sin fjerde strake seier, som det eneste laget i Eliteserien.

– Jeg har en litt flau smak i munnen i dag. I 2. omgang er Viking klart bedre enn oss.

– Det er slik et vinnerlag gjør?

– Det er klart at det er viktig gjennom en sesong å skrape med seg poeng på dårlige dager, men det er i overkant i dag at vi får med oss tre på en dårlig. André Hansen redder to poeng for oss i dag, sa Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampslutt.

RBK har fire ganger tidligere vunnet de fire første kampene fra sesongstart. Ved hver av de fire anledningene har de også tatt gullet til slutt.

– Det er vanskelig å sammenligne historisk. Vi har et godt lag, og så ser vi i dag at vi har mye å gå på. Vi er nødt til å bli bedre, og det skal vi bli, sa Ingebrigtsen.

Viking-sjefen: – Tror ikke mange vil gjøre det like bra som dette mot RBK
Viking er på sin siste det eneste laget som har tapt fire strake fra sesongstart denne sesongen, men trener Ian Burchnall og resten av gjengen hadde ikke marginene med seg 2. påskedag.

– Spillerne spilte fantastisk bra i kveld. Vi har startet sesongen med en rekke med dårlige resultater, men jeg føler virkelig ikke at vi har fortjent dem, sa Viking-sjefen til TV 2 etter kampslutt.

Han tror ikke Rosenborg vil vinne samtlige kamper denne sesongen, og skrøt av eget lag.

– De scoret ett mål, og det gjorde ikke vi. Det handler så mye om små marginer. Hvis vi fortsetter å prestere så bra, vil det gå bra. Alle skal spille mot Rosenborg, og jeg tror ikke mange vil gjøre det like bra som dette mot dem, fortsatte Viking-treneren.