OVERRASKER: RB Leipzig ligger på andreplass i Bundesliga. Her er Emil Forsberg (t.v.) og Naby Keïta (t.h.).
OVERRASKER: RB Leipzig ligger på andreplass i Bundesliga. Her er Emil Forsberg (t.v.) og Naby Keïta (t.h.). Foto: Robert Michael

Sensasjonslaget kan bli nektet å delta i Mesterligaen

UEFA må trolig endre regelverket om RB Leipzig skal få spille i Europa neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RB Leipzig har overrasket de fleste i sin første Bundesliga-sesong. Klubben har bare Bayern München foran seg på tabellen, og med 4-0-seier over Freiburg lørdag, blir klubben garantert topp fire.

Det betyr i utgangspunktet at Leipzig skal ut i Mesterligaen til høsten, men nå kan Det europeiske fotballforbundet (UEFA) stoppe det østtyske Europa-eventyret.

Red Bull eier både RB Leipzig og RB Salzburg, og søsterklubben i Østerrike er suveren serieleder med stø kurs mot Champions League-deltakelse. I UEFAs reglement heter det imidlertid at ingen enkeltperson eller gruppe kan ha kontroll eller innflytelse i mer enn én UEFAs klubbturninger, skriver danske TV 2.

UEFA har tidligere uttalt at de kommer til å ta en endelig avgjørelse etter sesongen.

Dersom regelverket blir stående, vil RB Salzburg få plassen i Europa som følge av at de har flest UEFA-poeng, skriver danske TV 2. RB Leipzig har aldri tidligere deltatt i europacupen og har derfor ingen poeng.

Klubbdirektør i RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, er ikke nervøs for at europacupene går uten østtyskerne.

– Det er ingen grunn til at vi ikke skulle få spille i Europa neste sesong, uttalte han til tyske SID tidligere i vinter, ifølge Goal.

RB Leipzig ble etablert i 2009 da de overtok lisensen til SSV Markranstädt, som spilte på nivå fem i Tyskland. At Red Bull kjøpte seg en plass i ligasystemet har gjort klubben til den mest forhatte i tysk fotball.

Mens klubben i Østerrike heter «Red Bull», ble ikke det kommersielle navnet tillatt i Tyskland. Derfor er fornavnet til Leipzig-klubben «Rasenballsport».