Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artistens husprosjekt har vært en lang og til tider problematisk affære.

Tone Damli og kjæresten Markus Foss kjøpte Villa Solum i 2015, men er fortsatt langt unna en permanent adresse på Blommenholm i Bærum kommune.

Tidligere i år ble det kjent at Damli og Foss rev huset fra 1924 uten tillatelse fra kommunen.

Budstikka skriver nå at paret risikerer å få opp mot 400.000 kroner i bot fra Bærum kommune.

Avisen skriver at kommunen vil gi 200.000 kroner i gebyr for rivingen de mener ikke var godkjent, og ytterligere 200.000 kroner fordi avfallet etter rivingen kan har vært miljøskadelig.

Dette kommer fram i et forhåndsvarsel sendt fra bygningssjefen i kommunen til Kopperud Bygg Invest AS, som står for rivingen av villaen.

Bygningen var fra 1924, altså fra en tid hvor det gjaldt andre og mindre strenge krav til miljøvennlige byggematerialer enn i dag. Den ulovlige rivingen av bygningen har dermed medført reell fare for alvorlig uopprettelig skade, og reell fare for helseskade og/eller skade for miljøet. I og med at avfallet fra rivingen er på avveie, er faren for alvorlig skade uopprettelig», skriver saksbehandler Marit Bakkerud i Bærum kommune.

Det var i januar at huset til Damli og Foss ble jevnet med jorden.

«Lykkerus i nytt hus! Her skal vi kose oss», skrev Tone Damli da huskjøpet var et faktum i 2015. Nå er Villa Solum jevnet med jorden, og hun og Markus Foss risikerer en kjempebot. Foto: Instagram / Stella Pictures
«Lykkerus i nytt hus! Her skal vi kose oss», skrev Tone Damli da huskjøpet var et faktum i 2015. Nå er Villa Solum jevnet med jorden, og hun og Markus Foss risikerer en kjempebot. Foto: Instagram / Stella Pictures

Bærum kommune har hevdet at paret kun hadde fått tillatelse til ombygging og utvidelse av boligen – ikke riving.

Sikkerhet

Kopperud Bygg Invest AS sier avgrensningen mellom rivning og total ombygging ikke var entydig i byggetillatelsen kommunen ga i november i fjor.

«Under kartleggingen av bygningens tilstand, ble det avdekket at hovedkonstruksjoner var i svært dårlig forfatning. Sikkerhetsmessige årsaker var derved medvirkende til behov for riving», skriver Tore Kopperud i svaret til kommunen.

Samtidig understreker firmaet at at alle bestemmelser ble ivaretatt under rivearbeidene. Derfor mener de at det ikke er grunnlag for ilegge gebyr.

TV 2 har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Damlis manager David Eriksen.