Gilbert innlagt på sykehus

Amstel Gold Race-vinneren mister minst to store ritt, får TV 2 bekreftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gårsdagens vinner av Amstel Gold Race, Philippe Gilbert, er innlagt på sykehus med det som trolig er nyretraume.

– 60 kilometer før mål var Philippe Gilbert involvert i en velt og falt i bakken. Etter løpet i går kveld klaget han over smerter i nedre rygg. Vi tok ham derfor til sykehus og han ble deretter innlagt. Der fant de ut at han mest sannsynlig har pådratt seg nyretraume (kidney tear), opplyser Quick Steps pressekontakt Alessandro Tegner til TV 2 Sporten.

Se Philippe Gilberts fjerde Amstel Gold Race-triumf i videovinduet øverst!

Pressesjefen opplyser at den belgiske stjernesyklisten blir liggende der i 24 timer og må ta det med ro i minst en uke. Det skal ikke være snakk om noen operasjon. Dermed ryker både La Flèche Vallonne på onsdag og søndagens Liège-Bastogne-Liège. Gilbert vant for øvrig begge rittene i 2011-sesongen.

Gilbert satt like bak en Wanty-syklist som falt og han deiset selv i asfalten i søndagens klassiker. Han hoppet like etter opp på sykkelen og fortsatte.

– Da jeg kolliderte, følte jeg smerte, men jeg omstilte meg med en gang og fortsatte rittet mens det ble bedre og bedre, før smerten forsvant helt. Dessverre kom smerten tilbake i den nedre delen av ryggen etter målgang, så sammen med legen bestemte jeg meg for å sjekke det på sykehus. Heldigvis er ikke dette alvorlig, og om alt går bra, vil jeg være tilbake i trening om en uke, sier 34-åringen i en pressemelding på lagets hjemmeside.

Gilbert har hatt en sterk vårsesong med seier i både Flandern rundt og Amstel Gold Race. Han er bare den tredje syklisten som har klart det.

– Dette er et av mine beste år, og jeg blir glad når jeg tenker tilbake på hva jeg har oppnådd. Å kjempe om seier på både brostein- og Ardennene-klassikerne og bidra til at laget er verdens beste, gjør meg fornøyd. Det er trist at jeg ikke vil sykle resten av rittene denne uken, for jeg var i god form, men laget vårt er sterkt og jeg er sikker på at vi vil fortsette å få gode resultater, sier Gilbert.