ETTERLYST: Dette overvåkningsbildet viser en av mennene politiet mener kan stå bak innbruddet natt til mandag.
ETTERLYST: Dette overvåkningsbildet viser en av mennene politiet mener kan stå bak innbruddet natt til mandag. Foto: Politiet

Etterlyser to menn etter sjokkbrekk i solbrillebutikk

– De har ikke holdt på veldig lenge, så det er åpenbart at de har visst hva de er ute etter, og jobbet særdeles effektivt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brillebutikken Synsam på Strømmen storsenter ble natt til mandag robbet av målrettede tyver som stjal solbriller til svimlende summer.

– Alarmen gikk klokken 03.34, og vi fikk beskjed via vekterselskapet og var på stedet etter kort tid, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Da hadde tyvene allerede forsvunnet fra stedet. En foreløpig opptelling fra butikkledelsen viser at tyvene målrettet har gått etter dyre solbriller til flere hundre tusen kroner.

Butikksjef Marte Linnerud forteller til TV 2 at de kun har hatt åpent siden januar. Hun opplever det som veldig trist at butikken nå nærmest er tømt.

– Det er ikke et pent syn, det er ribbet. Det er ikke noe ålreit.

Hun ble vekket av en lite hyggelig melding fra politiet og Nokas i natt.

– Det er stjålet solbriller til masse penger. Det er nok 100.000 og oppover. Det er jo trist, det er liksom arbeidsplassen, sier Linnerud.

Politiets innsatsleder på stedet, Roger Pettersen, forteller til TV 2 at de foreløpig ikke vet hvordan tyvene har klart å brekke opp dørene til butikken. Ifølge Pettersen er det stjålet varer for et sted mellom 200 og 500.000 kroner.

– De har ikke holdt på veldig lenge, så det er åpenbart at de har visst hva de er ute etter, og jobbet særdeles effektivt, sier Pettersen.

Butikksjef Marte Linnerud ved Synsam på Strømmen storsenter ble vekket av politiet i natt med en lite hyggelig beskjed. Tyver hadde brutt seg inn i butikken og stjålet varer for flere hundre tusen.
Butikksjef Marte Linnerud ved Synsam på Strømmen storsenter ble vekket av politiet i natt med en lite hyggelig beskjed. Tyver hadde brutt seg inn i butikken og stjålet varer for flere hundre tusen. Foto: Bjørnar Verpeide

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra butikken, som viser flere personer i lokalet mens alarmen går.

– Vi ønsker opplysninger om to personer som har passert i forkant av butikken. Den ene personen hadde en hvit og sort lue. Den andre hadde mørk bekledning, antageligvis en hettegenser, og bar på en stor bag, sier Pettersen.

Politiet ber om publikums hjelp i saken. Aktuelle opplysninger kan gis til politiet på telefonnummer 02800.

Onsdag brøt tyver seg inn i en Elkjøp-butikk i Nittedal. Totalt fem maskerte personer i to biler tok seg inn i butikken ved å bruke en av bilene som rambukk.

Foreløpig er det ikke funnet noen sammenheng mellom de to tyveriene.

– Vi ser ikke noe direkte sammenheng per nå, men det er klart at vi vil se nærmere på om det er likhetstrekk mellom disse, sier Pettersen.