TRUER: Leder i Nord-Korea, Kim Jong-un under en parade i Pyongyang lørdag.
TRUER: Leder i Nord-Korea, Kim Jong-un under en parade i Pyongyang lørdag. Foto: AP Photo/Wong Maye-e

Kim Jong-un truer:

USA framskynder utplassering av rakettskjold i Sør-Korea

– Vi er enige om å styrke vår allianse ytterligere, for å møte de trusler som Nord-Korea utgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA og Sør-Korea er enige om å framskynde utplasseringen av det amerikansk rakettskjoldsystemet THAAD, opplyser Sør-Koreas fungerende president Hwang Kyo-ahn.

– Vi er enige om å styrke vår allianse ytterligere, for å møte de trusler som Nord-Korea utgjør. Dette gjør vi ved raskt å utplassere THAAD, sa Hwang Kyo-ahn under en felles pressekonferanse med USAs utenriksminister Rex Tillerson mandag.

THAAD omtales som et rakettskjoldsystem og utplasseringen i Asia har utløst kraftige protester fra Kina, som har varslet mottiltak.

– Kina vil iverksette de tiltak som er nødvendig for å forsvare våre egne sikkerhetsinteresser. USA og Sør-Korea må ta alle konsekvensene som følger av dette, sa en talsmann for kinesisk UD i forrige måned. Russland har også advart USA mot THAAD-planene.

Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) ble først tatt i bruk under Irak-krigen på begynnelsen av 1990-tallet og er allerede utplassert på Hawaii.

I fjor ble USA enige med Sør-Korea om en utplassering der også, og arbeidet med å få systemet operativt vil nå bli framskyndet, ifølge Hwang Kyo-ahn.

NTB