OPPRØRT: Hanne Iren Øyra (38) reagerer kraftig på denne lappen, som plutselig lå i hennes postkassen i Volda.
OPPRØRT: Hanne Iren Øyra (38) reagerer kraftig på denne lappen, som plutselig lå i hennes postkassen i Volda. Foto: Privat

Hanne (38) raser etter å ha fått denne lappen i postkassen

Politiet i Volda antyder at nærmere 1000 personer har fått lappen i postkassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ungdomsskolelærer Hanne Iren Øyra (38) er blant de som har fått lappen i sin private postkasse i Volda på Sunnmøre.

Mange lapper

Det var søndag at barna til Øyra oppdaget løpeseddelen, som oppfordrer til en anti-homofili-demonstrasjon.

Avsenderen oppfordrer folk til å møte opp utenfor Volda rådhus på tirsdag.

– Jeg syns ikke noe om at folk legger slikt i postkassene til folk. Jeg ble faktisk ganske sint, forteller Hanne Iren Øyra til TV 2.

På lappen står følgende melding:

«Dei går iblant oss! Tirsdag 18.04 kl. 11.45 utanfor Volda rådhus blir det demonstrasjon imot homofile og rettigheitene de ufortjent har blitt tildelt av idiotane som styrer den norske stat. Ta med fakler, banner og familien. Desse krypa har ingen plass i vår religion eller vårt samfunn».

Det var NRK som først omtalte saken.

Øyra delte et bilde av lappen på sin Facebook-side søndag.

– Til deg som la dette i postkassen min: Ditt kryp! Hva er det som gjør at noen kan mene at de er mer verdt enn andre? Stå frem med navn – dinfeige idiot! skriver Øyra.

Hun forteller at hun har fått massiv respons på innlegget, og mange av sambygdingene har også opplevd å få lappen i sin postkasse.

– Ikke min religion

38-åringen reagerer kraftig på det som står skrevet.

– De bruker en retorikk som er forkastelig, og omtaler andre som idioter og kryp. I tillegg viser de til at vårt samfunn og vår religion, men det er i alle fall ikke mitt samfunn og min religion. Det er vel ikke tilfeldig at dette kommer i påsken, tenker jeg, sier Øyra.

Hun sier at flere som har mottatt lappen har anmeldt saken til politiet. 38-åringen tror ikke det blir noe av demonstrasjonen tirsdag.

– Nei, det tror jeg ikke det blir, sier hun.

Ung person

Lensmann i Volda og Ørsta, Guttorm Hagen, sier til TV 2 at det kan være opp mot 1000 husstander som har fått lappen i posten.

– Det er store områder av Volda som har fått denne lappen i løpet av påsken, sier Hagen.

Natt til tirsdag kom politiet i kontakt med en person som skal stå bak.

– Det er en ung person som har delt ut disse flygebladene. Det viktigste nå er å understreke at det ikke blir noen demonstrasjon i Volda tirsdag, sier Hagen.

Han sier budskapet på lappen har vekket voldsomme reaksjoner.

– Svært mange var meget negative til innholdet. Vi er glad for å ha funnet ut hvem som står bak, og avklart at dette ikke er reelt. Vi kjenner ikke vedkommende fra før, og han er under 18 år gammel, sier Hagen.