Fryst ut av Hareide - her scorer han på et nydelig brassespark

Pawel Cibicki (23) er tilbake i Malmö med storspill. I dag scoret han to og serverte ett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halmstad - Malmö 0-3 (0-2)

Malmö-angriper Pawel Cibicki stjal overskriftene i søndagens 3-0-seier i mot Halmstad med sine praktfulle scoring i det 39. spilleminutt. Etter en kontring fikk Markus Rosenberg slå et innlegg til angrepspartneren, som med et godt timet brassespark ordnet 2-0 i seriekampen.

Se brassesparket til Pawel Cibicki i videovinduet øverst!

Bare tre minutter tidligere hadde Anders Christiansen sendt gjestene i ledelsen etter fint kombinasjonsspill med Cibicki, som ikke var ferdig med å score selv. Rosenberg la igjen til Cibicki på tjue meter, og U21-landslagsspilleren satte inn 3-0 med et vidunderlig treff.

Pawel Cibicki, som fikk stående applaus fra bortefansen da han ble tatt ut i sluttminuttene, har ikke hatt en enkel vei til fast plass på laget. Han fikk debuten under Rikard Norling i 2013 og fikk mye spilletid under Åge Hareide i nordmannens første sesong i Malmö, men så kjølnet forholdet til treneren.

Hareide ga Cibicki bare én kamp på høstsesongen i 2015, etter at den tidligere Rosenborg- og Viking-treneren mente Cibicki og lagkameraten Simon Kroon hadde gått til sportssjefen med beskjed om å bli solgt. Selv om Hareide forlot Malmö og ble dansk landslagssjef, gikk Cibicki på utlån til Jönköpings Södra.

På Allsvenskan-laget fikk den unge spissen fart på karrieren igjen, og før denne sesongen var han tilbake i storklubben Malmö. Før årets sesong avslørte han overfor Aftonbladet at forholdet til Åge Hareide fortsatt er iskaldt.

– Jeg hadde ikke engang hilst på ham om vi hadde møttes. Såpass er forholdet. Jeg hadde ikke hilst på ham, sa han til den svenske avisen.

– Det er klart det er en revansj. Alle har motgang, og jeg hadde min da og synes jeg har håndtert det bra. Jeg har vist alle at det var feil, sa han.

Cibicki har tidligere spilt for ungdomslandslaget til Polen, men bestemte seg nylig for å bytte til Sverige. Han er med i troppen til sommerens U21-EM.

Like før den første scoringen ble for øvrig Halmstad korrekt redusert til ti spillere, da Aboubacar Keita satte inn en voldsom takling på Oscar Lewicki. Magnus Wolff Eikrem fikk den siste halvtimen for Malmö, mens Andreas Vindheim satt på benken hele kampen. Jo Inge Berget er fortsatt skadet.