Storklubbenes overgangsmål scoret da Celtic mistet to poeng etter drøy filming og grisetakling

Ettertraktede Kieran Tierney (19) sendte Celtic i ledelsen med fint langskudd, men seriemesterne mistet seieren etter høydramatiske sluttminutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ross County - Celtic 2-2 (0-1)

Kieran Tierney har imponert på Celtics venstreback denne sesongen. 19-åringen har ikke bare vært god i forsvar, men han har vist seg som en angrepsvillig spiller.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i saken!

Tierney har vært så god at de fleste storklubbene i Premier League har blitt koblet til ham, og Manchester Evening News kunne søndag melde at den unge skotten vil foretrekke en overgang til Manchester United fremfor Tottenham.

Til tross for at Celtic er overlegne i Skottland og sikret seg Premiership-tittelen med åtte kamper igjen å spille, hadde Tierney til gode å score i ligaen denne sesongen - før søndagens bortekamp mot Ross County.

Etter 34 minutter fikk Tierney tid og rom til å sikte fra drøye tjue meter. Med en velplassert markkryper satte han ballen i det lengste hjørnet til 1-0 for Cetlic, som tok med seg ledelsen til pause. Andre omgang var imidlertid bare fem minutter gammel da Michael Gardyne fikset 1-1 med en utsøkt heading.

Det ble som ventet en forsvarskamp for åttendeplasserte Ross County, som til slutt måtte gi tapt for overmakten. Patrick Roberts, som er på utlån fra Manchester City, fikk ballen ute til høyre. Med en lekker tunnel kom han seg forbi Countys forsvarsspiller og fra skrått hold satte han inn 2-1.

Stuart Armstrong var nær å legge på til 3-1 fem minutter før full tid, men midtbanespillerens frisparkforsøk fra 25 meter gikk i tverrliggeren.

To minutter før slutt filmet Alex Schalk frem et straffespark da han kom foran Celtic-forsvarer Erik Sviatchenkos løpsbane og gikk rett i bakken. Dommeren pekte likevel på ellevemeteren og Liam Boyce gjorde alt riktig og fikset 2-2.

Celtic-kaptein Scott Brown var så lite fornøyd med straffesparket at han valgte nærmest å kveste Boyce på overtid. Han fikk et fortjent rødt kort og gikk rett i garderoben, tydelig enig i dommerens avgjørelse denne gangen. Det var det siste som skjedde i kampen som dermed endte 2-2.

Kieran Tierney har scoret ett mål i FA-cupen tidligere denne sesongen. I Premiership har han dessuten bidratt med seks målgivende pasninger for laget som kan gå ubeseiret gjennom de nasjonale cupene og ligaen. Den unge landslagsmannen ble kåret til årets unge spiller i Skottland i fjor.