CSM Bucurestis ettmålsseier og 57-51 sammenlagt over ungarske Ferencváros lørdag, sikret avansement til semifinalen i Mesterligaen for det rumenske laget, men oppgjøret vil huskes for noe helt annet.

Tribunebråk gjorde at kampen ble avbrutt, og etter kampen tok CSM Bucurestis vikarierende trener, svenske Per Johansson, til tasteten på Instagram.

– Å få oppleve to fullsatte øststatsderby er noe som gjør meg tårevåt, men jeg mister også motet av den syke verdenen vi lever i og hatet som vokser frem. I Ungarn skjules ikke lenger den verste sorten av fremmedfrykt og det er full aksepertert, for fascistene har over 50 prosent støtte, starter Sveriges tidligere landslagssjef.

Til teksten har han lagt ved et bilde av seg sammen med Paula Ungureanu i garderoben etter kampen.

– Det er så mye mer enn sport og så mye mer enn CSM mot Ferencváros. Det er Romania mot Ungarn, to land som hater hverandre, et hat som i dag ble virkelig skremmende da kampen ble avbrutt etter at målvakten vår Paula fikk én liter med piss i hodet og ti mynter og tre lightere kastet etter seg, og 500 fascister, nazister og ultras som skrek «Dra hjem, jævla dyr, sigøynere og horunger». De fikk også brukt anledningen til rope apelyder mot vår spiller Gnos Niombla, tordner Johansson, før han legger til:

– Jeg er utrolig glad og tilfreds over at vi lyktes og takk for alle gode tilrop.

Etter sesongen reiser den norske landslagsduoen Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord fra Larvik til nettopp CSM Bucuresti. Lørdag røk de ut av Champions League for Buducnost fra Montenegro. Ungarske Györ og makedonske Vardar er også klare for semifinalen i Mesterligaen.