DREPT: Amíclar Henríguez ble drept i hjemlandet Panama i helgen.
DREPT: Amíclar Henríguez ble drept i hjemlandet Panama i helgen. Foto: Tony Gutierrez

Landslagsspiller skutt og drept

Amílcar Henríquez (33) ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amílcar Henríquez, som har 75 landskamper for Panama, ble lørdag skutt og drept i Nuevo Colón i Colón-provinsen i hjemlandet. 33-åringen ble tatt med til det lokale sykehuset, men midtbanespillerens liv sto ikke til å redde. Politiet bekrefter drapet på landslagsprofilen ifølge ESPN.

Ifølge vitnebeskrivelser skal gjerningspersonen ha gått ut av en bil og fyrt løs flere skudd om Henríquez og flere personer han var sammen med, skriver blant andre engelske Daily Mail.

– Vi fordømmer sterkt drapet på Amílcar Henríquez, og alle tilgjengelige sikkerhetsstyrker i Colón vil mobilisere til den skyldige er funnet, skriver landets president, Juan Carlos Verela, på sin offisielle Twitter-konto.

Henríquez har siden i fjor spilt for den panamanske storklubben Árabe Unido siden i fjor. Han var inne i sin tredje periode i klubben, som var den samme klubben han fikk sitt gjennombrudd. Tidligere i år spilte han kvartfinale mot FC Dallas i den nordamerikanske utgaven av Champions League, og han var med i landslagets VM-kvalifiseringskamp mot USA forrige måned, der han kom inn som innbytter de siste ti minuttene i kampen som endte 1-1.

Både Det panamanske fotballforbundet og spillernes klubb har mottatt det triste budskapet og delt det på Twitter:

– Det er med stor sorg at vi mottar meldingen som vår landslagsspiller Amíclar Henríguez' død. Må Gud motta din sjel, Mickey, skriver forbundet.