Barcelona-Real Sociedad 3-2:

Den katalanske storklubben gikk på en overraskende smell mot Málaga forrige serierunde.

Messi & Co. hadde muligheten til å overta tabelltoppen, men sviktet.

Litt Isco-magi sikret Real Madrid tre poeng i oppgjøret mot nedrykkstruede Sporting Gijón tidligere påskeaften.

Dermed var bare seier godt nok i lørdagens kveldskamp mot Real Sociedad på Nou Camp.

MessiX2
Lionel Messi nærmer seg imponerende 500 scoringer i karrieren, og det var lagets store stjerne som satte i gang scoringsballet. Den lille argentineren ordnet både 1-0 og 2-0 før midtstopper Samuel Umtiti laget selvmål i det 43. minutt.

Paco Alcácer økte ledelsen til 3-1 like etterpå, og før dommeren rakk å blåse for pause, reduserte Xabier Prieto for gjestene.

Barcelona er ikke inne i sin beste periode. Trener Luis Enrique gir seg etter sesongen, og i midtuken gikk de på nok en stygg smell i Champions League da de tapte 0-3 for Juventus.

Slapp med skrekken
Den spanske giganten styrte det meste etter sidebyttet, men fikk tøff kamp av de hardtarbeidende baskerne.

I det 86. minutt ble Messi løpt ned på vei inn i gjestenes 16-meter av tidligere Real Madrid-spiller Asier Illarramendi. Fansen ropte på straffe, men spillet ble vinket videre.

Sociedad-back Yuri Berchiche fikk en mulighet fra skrå vinkel like før slutt, men en svak avslutning gikk utenfor mål. Barcelona slapp med skrekken, og sikret dermed tre særdeles viktige poeng i tittelkampen.

Erkerival Real Madrid leder serien med tre poeng og med én kamp mindre spilt. Barcelona har mulighet til å tette luken i neste runde. Da møtes de to gigantene til dyst i den spanske hovedstaden.