Spilte Judas – ble hengt på ordentlig

Forferdelig utfall under skuespill i Mexico om Jesu liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23 år gamle Jose Ignacio skulle spille rollen som Judas i skuespillet om Jesus' liv, da det gikk fryktelig galt.

Ulykken skjedde i Barranquillas i delstaten Michoacán i det sentrale Mexico fredag ettermiddag, melder nettstedet Televisa News.

Denne typen skuespill er en tradisjon i påsken blant katolikker verden over, hvor de siste hendelsen i Jesu liv blir rekonstruert. Noen steder innebærer dette ekte tornekroner på hodet, og faktisk korsfestelse på langfredag.

Under fremføringen i Barranquillas hadde 23-åringen festet en løkke rundt halsen. Repet var festet i et tre, men skuespilleren mistet balansen, ifølge vitner på stedet, og følgene ble fatale. Det ble utført livreddende førstehjelp, men han ble erklært død ved ankomsten på det lokale sykehuset.

Ifølge Bibelen var det Judas som forrådte sin gode venn Jesus, slik at romerne arresterte ham. Dette fikk han 30 sølvpenger for. Senere angret ham, men da var det for sent. I fortvilelse hang han seg.

Regjeringsadvokaten i delstaten har ifølge lokalavisa La Voz de Michoacán satt i gang full etterforskning av saken, og det gjennomføres vitneavhør blant de sjokkerte tilskuerne.