Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske svømmestjernen Dana Vollmer (29) tok sin femte, sjette og sjuende OL-medalje i Rio i fjor, og har ambisjoner om å sørge for mer edelt metall i Tokyo i 2020.

Forberedelsen til lekene er godt i gang, og at hun venter sitt andre barn i juli har ikke satt en stopper på forberedelsene.

Hun er gravid i sjette måned, men det hindrer henne ikke i å konkurrere. Vollmer sammenligner det med å ha en bowlingball i magen, men i Mesa, Arizona, torsdag kveld klokket inn til 27,59 på 50 meter fri.

– Tiden betydde ikke noe
Hun endte på 55. plass, etter år etter å ha svømt på 25.00 i samme stevne.

– Tiden betydde ikke noe, plasseringen betyddeikke noe. Jeg elsket å være her. Jeg elsket å treffe alle lagkameratene mine, og alle folkene fra Rio. Det føltes fantastisk, sier hun til Team USA.

Det er sønn nummer to som kommer i juli. Hennes første sønn ble født i mars 2015, og knapt ett og et halvt år senere ble det altså gull på 4x100 meter medley, sølv på 4x100 meter fri og individuell bronse på 100 m butterfly.

– Drakten holder alt inne
Å konkurrere i sjette måned er nok imidlertid det tøffeste hun har gjort.

– Jeg tror aldri jeg har svømt en 50-meter der jeg pustet fire eller fem ganger. En 50-meter føltes lang for første gang i mitt liv, sier hun.

I konkurranse svømte hun med en drakt i størrelse 32. I Rio var det til sammenligning størrelse 26.

– Drakten holder alt inne. Vi måtte gå opp noen størrelser for å holde magen, så toppen av denne er ganske stor, sier Vollmer.

Hun deltok i konkurransen med sin leges godkjennelse, og hun er ikke bare aktiv i bassenget. Hun trener også styrke når hun ikke er i det våte element.

– Å sette barnets helse først, betyr ikke at man bare skal sitte på sofaen, sier 29-åringen.