SPREK OG GRAVID: Dana Vollmer lar seg ikke stanse av litt ekstra mage. Svømmestjernen med medaljeambisjoner i Tokyo-OL konkurrere selv om hun er gravid i sjette måned.
SPREK OG GRAVID: Dana Vollmer lar seg ikke stanse av litt ekstra mage. Svømmestjernen med medaljeambisjoner i Tokyo-OL konkurrere selv om hun er gravid i sjette måned. Foto: Instagram

Svømmestjernen konkurrerer selv om hun er gravid i sjette måned

– Å sette barnets helse først, betyr ikke at man bare skal sitte på sofaen, sier Dana Vollmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske svømmestjernen Dana Vollmer (29) tok sin femte, sjette og sjuende OL-medalje i Rio i fjor, og har ambisjoner om å sørge for mer edelt metall i Tokyo i 2020.

Forberedelsen til lekene er godt i gang, og at hun venter sitt andre barn i juli har ikke satt en stopper på forberedelsene.

Hun er gravid i sjette måned, men det hindrer henne ikke i å konkurrere. Vollmer sammenligner det med å ha en bowlingball i magen, men i Mesa, Arizona, torsdag kveld klokket inn til 27,59 på 50 meter fri.

– Tiden betydde ikke noe
Hun endte på 55. plass, etter år etter å ha svømt på 25.00 i samme stevne.

– Tiden betydde ikke noe, plasseringen betyddeikke noe. Jeg elsket å være her. Jeg elsket å treffe alle lagkameratene mine, og alle folkene fra Rio. Det føltes fantastisk, sier hun til Team USA.

Det er sønn nummer to som kommer i juli. Hennes første sønn ble født i mars 2015, og knapt ett og et halvt år senere ble det altså gull på 4x100 meter medley, sølv på 4x100 meter fri og individuell bronse på 100 m butterfly.

– Drakten holder alt inne
Å konkurrere i sjette måned er nok imidlertid det tøffeste hun har gjort.

– Jeg tror aldri jeg har svømt en 50-meter der jeg pustet fire eller fem ganger. En 50-meter føltes lang for første gang i mitt liv, sier hun.

I konkurranse svømte hun med en drakt i størrelse 32. I Rio var det til sammenligning størrelse 26.

– Drakten holder alt inne. Vi måtte gå opp noen størrelser for å holde magen, så toppen av denne er ganske stor, sier Vollmer.

Hun deltok i konkurransen med sin leges godkjennelse, og hun er ikke bare aktiv i bassenget. Hun trener også styrke når hun ikke er i det våte element.

– Å sette barnets helse først, betyr ikke at man bare skal sitte på sofaen, sier 29-åringen.