TENKER ANNERLEDES: For Kristina Kristiansen er det ikke bare heder, ære og poenger som teller.
TENKER ANNERLEDES: For Kristina Kristiansen er det ikke bare heder, ære og poenger som teller. Foto: Teigen, Trond Reidar

– Jeg vil ikke sitte på en benk og tjene millioner

Danmarks store håndballyndling er ikke som andre idrettsutøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske håndballstjernen Kristina «Mulle» Kristiansen (27) har spilt håndball i hjemlandet hele livet. Det er ikke bare prestisje og store titler som motiverer henne. Og penger har aldri vært drivkraften.

Derfor har hun takket pent nei hver gang tilbudene har kommet fra utlandet.

– Meg og utlandet har aldri kommet på tale. Jeg har fått noen tilbud, men jeg har aldri villet opprette kontakt med dem, sier hun til DR.

«Mulle» tenker annerledes enn veldig mange andre idrettsutøvere.

– For meg handler det om å spille er sted hvor jeg er lykkelig. Jeg skal kunne utvikle meg. Jeg skal ikke sitte på en benk og tjener flere millioner og vinner Champions League. Da har jeg jo ikke vunnet det sånn skikkelig. Jeg vil gjerne være med å bygge noe, sier 27-åringen.

Viktig med venner og familie
Hun spilte i flere år for Team Tvis Holstebro, før hun i 2015 gikk til Nykøbing Falster og kom enda nærmere sin familie. Nå har hun ett år igjen av kontrakten.

– Jeg bor på Sjælland, der min familie og mine venner kommer fra. Men det er jo ikke sånn at jeg ikke kan spille håndball hvis de ikke er der. Jeg skal nok klare det, jeg ser ikke noe problem med det, jeg kommer bare til å savne dem, sier hun.

Dersom hun en gang skal lokkes til utlandet, er hun klar på at hennes nye klubb er nødt til å ha noen kjent fjes.

– Kommer tilbudet fra utlandet, og det spiller noen jeg kjenner der, så er det større sjanse for at jeg vil gjøre det. Da har jeg noen å henge med. Men det er vanskelig for meg å si, sier «Mulle».

– Jeg ville ikke dratt et sted hvor det var meg og bare ukjente. Nå er ikke engelsken min så veldig god, så jeg tenker at jeg bare vil sitte der og ikke skjønne noe som helst. Det ville ikke vært særlig gøy, fortsetter hun.

Spiller på lag med kjæresten og eksen
27-åringen er dansk håndballs store yndling. Hun er kjent for å være rappkjeftet, for sine tatoveringer og da hun som 18-åring flyttet til Holstebro for å satse på håndballen informerte hun venner og familie om at hun er lesbisk.

Nå er hun kjæreste med sin svenske lagvenninne Nathalie Hagman, mens hennes eks-kjæreste Mette Gravholt også spiller på samme lag.

Etter bruddet har de to vært bestevenninner og har også delt rom på landslaget.

I sommer går imidlertid Gravhold til Dinamo Bucuresti, og hun drømmer om å med seg «Mulle» dit.

– Jeg har virkelig prøvd å overtale henne, men hun er ikke klar ennå så jeg må unnvære henne. Jeg tenker også at det er godt for oss å prøve å komme litt vekk fra hverandre igjen, sa hun til dansk TV 2 tidligere i måneden.

Hun lover samtidig å gjøre nye forsøk på å få bestevenninnen med seg, men som hun påpeker:

– Vi står hverandre veldig tett, og vi synes begge at det kunne vært gøy å prøve noe sammen. Men «Mulle» er det største trygghetsmennesket i hele verden, og det er ikke sikkert jeg noen gang får henne med ut, sa Gravholt.