Tottenham satte press på Chelsea med lekende lett seier

– Forhåpentligvis tar Manchester United poeng mot Chelsea i morgen, sier Harry Kane etter å ha scoret sitt 20. ligamål for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Bournemouth 4-0

Tottenham gikk til hjemmemøtet med Bournemouth som storfavoritter, og de liljehvite fra Nord-London hadde ingen problemer med å innfri forventningene.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Mål av Moussa Dembélé og Son Heung-min sørget for at Tottenham ledet 2-0 allerede før det var spilt tjue minutter.

– Det er ikke spilt 20 minutter engang og det står 2-0. Tottenham-maskineriet - ja, for det har det blitt - ruller videre, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Andre omgang var bare to minutter gammel da Harry Kane fjernet all tvil med sitt 3-0-mål. Innbytter Vincent Janssen fastsatte resultatet til 4-0 på overtid med sitt første mål fra åpent spill i Premier League siden overgangen fra nederlandsk fotball.

– Dette lever
Seieren kunne vært langt større, men de tre poengene sender uansett Tottenham fire poeng bak serieleder Chelsea, som møter Manchester United borte søndag ettermiddag.

– Tottenham har bedre målforskjell enn Chelsea med seks mål. Vi vet ikke om det kan bli avgjørende, sier TV 2-ekspert Trevor Morley.

– Kan målforskjell bli avgjørende?

– Potensielt kan det det. Tottenham cruiser videre og vinner kampene sine overbevisende. De må nok vinne resten for å ha en realistisk sjanse til å ta tittelen, men dette lever, svarte ekspertkollega Brede Hangeland.

Harry Kane, som scoret ligamål nummer tjue denne sesongen, krysser fingrene for at Chelsea taper poeng på Old Trafford søndag.

– Noen ganger er det fint å spille tidlig. Nå kan vi nyte resten av helgen og forhåpentligvis vil Manchester United ta poeng i morgen, sier han.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth, uten at han klarte å sette Tottenham-forsvaret på noen store prøver. Med fem kamper igjen av sesongen har Bournemouth sju poeng ned til nedrykk.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino byttet ut Harry Kane, Dele Alli og Christian Eriksen i løpet av det siste kvarteret av kampen, slik at lagets stjernetrio fikk hvile før den viktige innspurten i Premier League.

– Det var enda en god kamp. Jeg er veldig fornøyd og glad. Spillerne fortjener ros for forestillingen. 4-0 er et bra resultat for oss, men de tre poengene er viktigere for å ta innpå Chelsea. Nå venter vi på morgendagen, men jeg er veldig glad. Det er vanskelig å beskrive følelsene nå, sier den argentinske manageren etter kampslutt på White Hart Lane.

Kane tilbake fra start
Harry Kane startet sin første kamp etter å ha kommet tilbake fra den seneste ankelskaden, mens Tyrone Mings satt på Bournemouth-benken etter den fem kamper lange karantenen for å ha tråkket Zlatan Ibrahimovic på hodet.

Tottenham tok som ventet initiativet fra start, og allerede i femte spilleminutt kom den første målsjansen. Christian Eriksens innlegg fra høyre ble møtt av Son Heung-min, som forsøkte å flikke ballen videre i mål, men ballen gikk via en Bournemouth-spiller og i nettveggen og til hjørnespark.

Like etter fikk Harry Kane en lignende mulighet, bare enda større, men assistentdommeren vinket Tottenham-spissen av for offside.

Etter 13 minutters spill sendte Moussa Dembélé av et brukbart skudd fra 18 meter, men skuddet ble stoppet av Bournemouth-målvakt Artur Boruc. Bare tre minutter senere var avslutningen mer kontant fra belgieren. Et innlegg fra Eriksen ble flikket videre fra Toby Alderweireld til bakerste stolpe, der Dembélé fikk lagt ballen til rette og satt inn sesongen første scoring til 1-0 for Tottenham.

– Enda søtere med Wilshere-feil
Bare et par minutter senere var ledelsen doblet. Eric Dier vant ballen høyt i banen og Kane overtok. Tottenham-spissen satte opp Son med en lekker flikk. Sørkoreaneren tok fint med seg ballen inn i 16-meteren og alene med Boruc gjorde han ingen feil. Det var mål i hans fjerde kamp på rad.

– Se den flikken til Harry Kane, og enda søtere er det at det kommer etter en feilpasning av Jack Wilshere, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad, med det faktum at Wilshere er utlån fra nettopp erkerival Arsenal.

– Fantastisk av Harry Kane. Han er tilbake etter skaden. Det har han vist med noen glitrende berøringer, sa Premier League-ekspert Brede Hangeland i TV 2s studio i pausen.

I det 27. spilleminutt fikk Bournemouth sin første målsjanse, men Benik Afobé var noen hundredeler for sen på innlegget fra Junior Stanislas.

– Sjeldent å se
Etter 36 minutter viste Kane nok en gang at han ikke bare kan putte ballen i mål, men også sette opp andre i gode posisjoner. Engelskmannen tredde Eriksen gjennom med en ny fin flikk, men avslutningen ble reddet av Boruc. Tre minutter senere fikk Eriksen en ny god sjanse til å sette inn 3-0. Kane slo ut til venstreback Ben Davies, som spilte ballen til Son innenfor 16-neteren. Han la igjen til Eriksen, som banket ballen like over tverrliggeren.

Son hadde også muligheten til å sette inn 3-0 med bare fire minutter igjen av ordinær tid av første omgang, men nok en Boruc-redning gjorde at det forble en tomålsledelse til Tottenham da lagene gikk til pause.

– Det er sjelden man ser et lag kjøre så mye over en motstander i første omgang. Det kunne vært langt mer mål enn de to som Tottenham har scoret, var dommen fra Wikestad.

Avgjorde etter to minutter
Det er uvisst hva Bournemouth-manager Eddie Howe sa til spillerne sine i pausen, men det var neppe planen at Kane skulle øke til 3-0 allerede to minutter inn i den nye omgangen. Kane fikk ballen i beina innenfor 16-meteren etter et innlegg fra Dele Alli. Målgarantisen hadde Simon Francis i ryggen, men en råsterk Kane fikk vendt opp og satt inn 3-0.

– Se så sterk han er, så vanskelig han er å få tak i. Bournemouth er sjanseløse inne i egen boks. Det er Harry Kanes 20. Premier League-mål, kommenterte Wikestad.

I tre sesonger på rad har han scoret tjue ligamål eller mer. Det er det bare Thierry Henry, Alan Shearer og Ruud van Nistelrooy som har klart det før Kane i Premier League-sammenheng.

– Det er stort. Å score jevnt med mål er viktig for en spiss. Vi har fortsatt mye å spille for, så jeg prøver ikke å tenke så mye på det, sier Kane etter kampen.

Kane fikk en ny god mulighet etter 52 minutter da Christian Eriksen spilte spissen gjennom, men en svak avslutning gikk rett på Boruc. Bare sekunder senere kom Kane til enda en avslutning, men Bournemouths polske sisteskanse fanget ballen.

Andre omgang var ti minutter gammel da skadeplagede Wilshere måtte ut med det som så ut som en smell i foten. Det er dårlig nytt for innspurten til nedrykkstruede Bournemouth og den Arsenal-eide midtbanespilleren.

Eriksen prøvde seg med et langskudd i 66. minutt, men Boruc reddet igjen.

– 173-0 i skudd på mål eller noe sånt, fleipet kommentator Wikestad, før det var Son som kom med en lignende mulighet et par minutter senere.

– Den riktige statistikken er vel 10-0 i skudd på mål, sa Wikestad da.

Endelig Janssen-jubel
Tottenham ga aldri fra seg initiativet, og Bournemouth var tamme når overgangsmulighetene bød seg. Det var først i det 74. spilleminutt at gjestene fra sørkysten kom til sitt første skudd på mål, men forsøket ble tatt uten problemer av Tottenham-målvakt Hugo Lloris.

Med ti minutter igjen å spille var Son nær ved å score sitt andre for dagen og sitt sjette på de fire siste kampene, men avslutningen fra skrått hold gikk via en Bournemouth-spiller og til hjørnespark.

På overtid fikk innbytter Vincent Janssen to forsøk etter en kort corner-variant. På det andre forsøket gjorde nederlenderen alt riktig og scoret det første spillermålet i Premier League siden overgangen i fjor sommer. Det var det siste som skjedde i kampen og Tottenham vant enkelt 4-0.

– Når du som spiss får fem minutter på slutten, ønsker du å påvirke spillet, men resten av spillerne ønsker å bruke tiden og få ned tempoet. Det er litt frustrerende, så det er viktig å ta vare på sjansen når du får den, sier Pochettino, som var tydelig fornøyd på sidelinjen med storkjøpets mål.

Tottenham kunne også bytte ut Harry Kane, Dele Alli og Christian Eriksen for å spare stjernetrioen til de siste kampene.