SATTE SINNET I KOK: Dette bildet var en del av kommentaren til MacKenzie, der han sammenlige Ross Barkley med en gorilla.
SATTE SINNET I KOK: Dette bildet var en del av kommentaren til MacKenzie, der han sammenlige Ross Barkley med en gorilla. Foto: Skjermdump

Everton gjør som Liverpool og  utestenger The Sun

Tabloidavisen bannlyst etter skandalekommentar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at en kommentar fra den forhatte tidligere The Sun-redaktøren Kelvin MacKenzie satte sinnet i kok i alle deler av Merseyside, har Everton bestemt seg for å utestenge tabloidavisen.

– I går informere Everton avisen The Sun om at den var utestengt fra Goodison Park, treningsfeltet Finch Farm og alle områder av klubbens drift, skriver Everton på sine nettsider.

– Ikke verdig en respons
De legger ikke skjul på at kommentarene om Ross Barkley og Liverpool var fullstendig uakseptabelt.

– Selv om vi ikke synes noen journalister er verdig en respons på så forkastelige og uforsvarlige påstander, så må avisen forstå at et angrep på denne byen, enten mot en respektert del av samfunnet eller et individ, ikke er akseptabelt, skriver Everton i sin uttalelse.

Utestengelsen kommer på dagen 28 år siden Hillsborough-tragedien.

Det var en rekke ting i kommentaren til MacKenzie, mannen som var redaktør for The Sun da de trykket den skandaløse The Truth-forsiden etter Hillsborough-tragdien, som vakte oppsikt.

Han sammenlignet Ross Barkley, som har en bestefar født i Nigeria, med en gorilla.

I tillegg skrev han blant annet at de eneste med lignende lønninger i Liverpool var narkolangere.

MacKenzie suspendert
The Sun har fjernet kommentaren fra sine nettsider og beklager. Samtidig er MacKenzie blitt suspendert av avisen.

Etter at kommentaren gikk viralt fredag var den en rekke profiler som tok til orde for at Everton skulle utestenget The Sun.

Liverpool-ordfører Joe Anderson og Everton-legenden Neville Southall var blant de som mente avisen burde bli møtt med stengte dører.