SUKSESS SÅ LANGT: Marco Silva (t.v.) har ført Hull opp fra sisteplass til trygg grunn. Her med Pep Guardiola i Manchester City.
SUKSESS SÅ LANGT: Marco Silva (t.v.) har ført Hull opp fra sisteplass til trygg grunn. Her med Pep Guardiola i Manchester City. Foto: Dave Thompson

Ble latterliggjort av ekspertene - nå svarer manageren på kritikken

– De gjorde ikke hjemmeleksene sine, sier sjefen til norsk Premier League-trio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Stoke-Hull i Målshow på TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sumo fra klokken 16.00 lørdag. Tippekampen er Everton-Burnley.

I starten av januar overrasket Hull mange med sitt managervalg da Marco Silva ble hentet inn som Mike Phelans erstatter. Den 39 år gamle portugiseren hadde tidligere trent Sporting og Olympiakos, og han hadde flere trofeer og gode resultater å vise til.

Det var imidlertid ikke alle som var like begeistret over ansettelsen til Hull.

– Jeg kunne vunnet ligaen med Olympiakos. De har vunnet den 107 ganger og den har bare blitt arrangert 106 år. Hva vet han om Premier League? Hva kan han? sa tidligere Arsenal-spiller Paul Merson på Sky Sports, og han fikk støtte av ekspertkollega Phil Thompson.

– Det er forbausende at de har valg en som ham når det er mange der ute som kjenner Premier League. Han har ingen peiling. Dette er et slag i trynet på britiske trenere, meldte den tidligere Liverpool-helten.

– Utgjør ingen forskjell
Drøye tre måneder senere har Marco Silva ført Hull - med den norske trioen Adama Diomande, Markus Henriksen og Omar Elabdellaoui i stallen - fra siste- til 17. plass. Før helgens runde er det to poeng ned til nedrykk.

– Jeg har lest det i avisene. Jeg ville bruke det at mange ikke har tro på at det er mulig å holde seg som motivasjon, sier Silva til The Guardian.

– Folk har stilt meg spørsmålet om uttalelsene, og faktum er vel at de ikke har gjort hjemmeleksene sine. Helt ærlig, dette er ikke viktig og det utgjør ingen forskjell for min jobb. Det var null, null motivasjon for meg å motbevise dem. Hvis det hadde vært motivasjonen for å ta denne jobben, hadde det ikke vært et godt tegn. Det hadde ingen effekt på jobben. Ingen, fortsetter den unge treneren.

Store forandringer
Silva sier at det første han måtte gjøre var å overbevise spillerne om at det er mulig å berge plassen.

– Det andre jeg fortalte dem var at de måtte være åpne til sinns, for jeg ønsket å forandre mange ting. Jeg satte også fokus på holdningen i hverdagen og lidenskapen. Det finnes bare én vei, og det er å gjøre sitt beste på hver eneste trening. Jeg ønsker det samme nivået i trening og kamp.

Silva brukte tiden før ansettelsen godt til å vurdere Hulls spillerstall og hva som var nødvendig å gjøre på overgangsmarkedet. Robert Snodgrass og Jake Livermore forsvant til henholdsvis West Ham og West Bromwich, til tross for at de var blant lagets beste i første halvdel av sesongen.

Inn kom blant annet norske Omar Elabdellaoui, Everton- og Brann-flopp Oumar Niasse og leiesoldat Lazar Markovic fra Liverpool.

– Etter den første kampen mot Swansea i FA-cupen, begynte jeg å forstå mer. Atmosfæren var ikke bra, og det var noe vi måtte forandre. Jeg tenkte at hvis vi viste fansen at vi ville kjempe, ville forholdet bli bedre igjen, selv om vi ikke skulle klare å holde oss i Premier League. én ting er resultater, men for meg er det også viktig hvordan vi oppnår dem, mener han.

Silva er nok en trenerprofil som kommer uten en stor fotballkarriere. Som en 34 år gammel høyreback i Estoril la han opp.

– Jeg var mer taktisk enn teknisk, sier han.

Etter lørdagens bortekamp mot Stoke venter Watford (H), Southampton (B), Sunderland (H), Crystal Palace (B) og Tottenham (H) i innspurten.