Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt er det Nord-Norge som kan skilte med det beste påskeværet.

Og skal vi tro meteorologene fortsetter det slik.

– Det stabile, fine været i nord fortsetter, mens det ustabile været i sør forblir ustabilt, sier Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli til TV 2.

Kan bli fint

Fagerli sier vi denne påsken kan skille vårt langstrakte land i to – nord og sør, og at grensen går ved Romsdal.

Selv om været i Sør-Norge både lørdag, søndag og mandag meldes å skulle bli ustabilt, trenger det ikke være dårlige nyheter over alt.

– Det ligger et par lavtrykk, et over Danmark og et utenfor kysten i vest. Dette gir en del skyer, men også litt nedbør på Vest- og Østlandet, sier Fagerli.

Søndag og mandag skal lavtrykkene svekkes, noe som kan gi mindre nedbør.

– Søndag vil vi ha en del byger og skyer på Vestlandet, men det vil ikke være stabilt. Det betyr at det vil veksle, og man vil også kunne få gode perioder, sier han.

– Vanskelig vær å melde

På Østlandet vil det ikke bli like mye nedbør som på Vestlandet søndag og mandag, men også her kan det komme noen byger.

– Dette er så lokale forhold at det er umulig å si nøyaktig hvor det vil treffe. Det er vanskelig vær å melde. Kanskje får folk perfekt påskevær med blå himmel og sol, men det er umulig å si hvor det vil komme, sier han.

Den store vinneren denne påsken er Nord-Norge.

– I nord er det en lettere vær-type enn i sør, med mindre skyer, lite nedbør og generelt greit vær. Det kan komme noen byger langs kysten, sier han.

Slik vil været i nord trolig holde seg ut påsken.

– Det er vel nord som må kunne kåres til påske-vinneren på vær-fronten. Men nå skal det sies at selv om det ikke er strålende stol og blå himmel i sør, så er påskeværet greit i hele landet. Det er lite vind og ingenting som hindrer utfart og at folk kan kose seg ute, sier Fagerli.

Mange skadd

Og folk har vært ute i fjellene.

Røde Kors hadde sitt travleste døgn denne påsken langfredag, med en omfattende redningsaksjon i Jotunheimen, tre leteaksjoner, et søk i skred og 95 skader.

Totalt har Røde Kors Hjelpekors forsterket beredskapen på 156 vaktstasjoner i tur- og fjellområder.

Kaldt

En ting som gjelder for hele Skandinavia denne påsken er at det er kaldere enn normalt.

– Faktisk er det 2-3 grader kaldere enn normalt i hele dette området. Det er typisk forkjølet-vær. Det ser ut som at det er varmt når man ser ut av vinduet, men når man kommer ut blir man overrasket over lave temperaturer, advarer Fagerli.