MÅLSCORER: Mats Zuccarello (t.h.) sendte Rangers opp i 3-2 i midtperioden, men vertene kom tilbake. 
MÅLSCORER: Mats Zuccarello (t.h.) sendte Rangers opp i 3-2 i midtperioden, men vertene kom tilbake.  Foto: Paul Chiasson

Zucca sekunder fra å bli matchvinner - Martinsen og Canadiens snudde og vant

Det står 1-1 i sluttspillsrunden når lagene forflytter seg til Madison Square Garden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sin scoring femten minutter ut i midtperioden av den andre sluttspillskampen i Stanley Cup mellom Montreal Canadiens og New York Rangers, så det lenge ut til at det skulle bli en norsk matchvinner i Centre Bell og nok en Rangers-seier, men 18 sekunder før slutt utlignet Montreal Canadiens' Tomas Plekanec 3-2-målet til Mats Zuccarello.

I overkant av atten minutter ut i første overtidsperiode satte Alexander Radulov inn seiersmålet for hjemmelaget. Dermed kunne Andreas Martinsen og det kanadiske laget juble for 4-3-seier i den andre kampen i serien best av sju.

– Det er tøft å slippe inn 15 sekunder før slutt og få overtid. Jeg føler vi ikke gjør vår beste match, men vi har likevel muligheten til å vinne. Vi må glemme dette så fort så mulig, for kampene kommer tett. Vi må spise godt og restituere oss til neste kamp, sier en skuffet Zuccarello til TV 2.

– Sykt deilig
Stemningen var en annen i hjemmegarderoben.

– Det var veldig gøy. Det var en jevn kamp med mye frem og tilbake. Det var sykt deilig da vi utlignet rett før kampen egentlig var ferdig. Det var en viktig seier for oss, sier Andreas Martinsen, som fikk 11 minutter på isen.

Han mener laget hadde overtaket inn i første overtidsperiode.

Stemningen var egentlig ganske bra i garderoben. Vi følte vi hadde momentum. Vi hadde et bra press i slutten av tredjeperioden, sier Martinsen.

Lagene forflytter seg nå til New York etter 1-1 i Montreal etter de to første sluttspillkampene. Nå går de to neste kampene i Madison Square Garden, den første natt til mandag og så natt til onsdag.

Canadiens var det beste laget i starten og tok også ledelsen ved Jeff Petry etter fire minutter. Ti minutter senere var lagene like langt da Michael Grabner ordnet 1-1 for Rangers. Det tok imidlertid bare et par minutter før hjemmelaget var tilbake i ledelsen med Paul Byrons 2-1-scoring.

Ti minutter inn midtperioden kom Rangers tilbake nok en gang, denne gang ved Rick Nash, og fem minutter senere tok gjestene ledelsen for første gang i kampen da Mats Zuccarello styrte inn skuddet fra Brendan Smith.

Candiens skulle imidlertid slå tilbake, først like før slutt og så i den første overtidsperioden.

– Har ikke så mye å rutte med
Zuccarello fikk ikke bare 23 minutter på isen og én scoring, men han måtte også tilbringe fire minutter i utvisningsboksen etter å ha vært lite fornøyd med den harde taklingen fra Steve Otts.

– Sånn er det. Man må prøve å stå opp for seg selv. De er store og sterke, så jeg har ikke så mye å rutte med, men man må stå med hevet hode, sier Zuccarello til TV 2.

Med 1-1 etter kampene i Montreal, blir det tre nye oppgjør.

– Det er kamp til fire seire, så vi starter med blanke ark igjen. Vi må spille litt bedre enn det vi har gjort før, så håper vi å ta det på hjemmebane, sier han.