RASER MOT THE SUN: En kommentar av Kelvin MacKenzie har satt sinnet i kok i Liverpool og i Fotball-England.
RASER MOT THE SUN: En kommentar av Kelvin MacKenzie har satt sinnet i kok i Liverpool og i Fotball-England. Foto: Twitter

Hele Liverpool-raser mot the Sun - krever at også Everton boikotter avisen

En kommentar om Ross Barkley fra forhatte Kelvin MacKenzie har satt sinnet i kok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag er det 28 år siden Hillsborough-tragedien, der 96 mennesker omkom under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Nå har den tidligere The Sun-redaktøren Kelvin MacKenzie satt sinnet i kok i Liverpool, etter en kontroversiell kommentar publisert bare dager før årsdagen for tragedien.

MacKenzie var redaktøren for den famøse «The Truth»-forsiden til The Sun, der de hevdet at Liverpool-fans hadde stjålet fra de døde og urinert på politiet.

The Suns påstander viste seg å være rent oppspinn, og har sørget for at avisen frem til den dag i dag er foraktet i Liverpool.

Liverpool Echo, som omtaler saken, nekter å skrive avisens navn. De refererer bare til den som S*n.

MacKenzie har tidligere bedt Liverpools befolkning om unnskyldning, men etter at hans kommentar gikk viralt fredag morgen vil ha neppe få godord fra verken den røde eller den blå delen av byen.

Det er Evertons Ross Barkley og byens befolkning som får unngjelde i kommentaren, og med tanke på at midtbanespilleren er av nigeriansk avstamming blir MacKenzies ord tatt enda mer ille opp, ettersom Barkley sammenlignes med en gorilla.

– Det er noe med mangelen på refleksjon i øynene hans som gjør meg sikker på at lyset er slått av, at det definitivt ikke er noen hjemme. Jeg får en lignende følelse når jeg ser en gorilla i dyrehagen. Kroppen er fantastisk, men det er øynene som forteller historien, skriver MacKenzie om Barkley.

Everton-spillerne havnet nylig i medias søkelys etter å ha blitt slått ned på byen.

– Realiteten er at når man får 640 000 kroner i uken, og er både dum og single, så er han en attraktiv fangst i Liverpool-området, der de eneste mennene med lignende lønningen er narkolangere og derfor ikke befinner seg på nattklubber, siden de ofte er gjester hos Hennes Majestet, skriver MacKenzie.

– Den 23 år gamle Mr. Barkley har lært en smertefull lekse. Han er for rik og for berømt til å tilbringe sin tid på lokale stamsteder der de fleste kundene bare så vidt tjener 80 kroner i timen, fortsetter den tidligere The Sun-redaktøren.

Nå raser «hele» Liverpool mot MacKenzie, og ordfører Joe Anderson er blant de som krever at Everton utestenger The Sun fra sine pressekonferanser.

Ordføreren har også anmeldt MacKenzie.

– Jeg rapporterte MacKenzie og the S*n for deres rasistiske utsagn om Ross Barkley og Liverpools befolkning til Merseyside-politiet og til Press Complaints Comission, skriver Anderson.

Press Complaints Comission er britenes svar på Pressens Faglige Utvalg.

Everton-legende Neville Southall er også blant dem som mener klubben nå må stenge ut The Sun.

– Everton FC, vis litt klasse og baller og bannlys the Sun, skriver han på Twitter.

Joey Barton har også kommet med en tirade mot avisen.

– Kommentarene om Ross Barkley, en ung arbeiderklassegutt, er motbytdelige. Når du legger til det faktum at han er av blandet rase blir det helt opprørende, skriver Barton.

Og reaksjonen er sterke fra mange andre også: