STILLER UANSETT: Det polske laget Sprandi Polkowice og Maciej Paterski (nærmest). Her fra Sveits rundt i fjor. 
STILLER UANSETT: Det polske laget Sprandi Polkowice og Maciej Paterski (nærmest). Her fra Sveits rundt i fjor.  Foto: Gian Ehrenzeller

Profflag frastjålet alle syklene to dager før Amstel Gold Race

Vakter, alarm og en bil som sperret for døren stoppet ikke de frekke tyvene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Amstel Gold Race på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 14.30 søndag.

Oppladningen til TV 2-sendte Amstel Gold Race har gått alt annet enn knirkefritt for det polske kontinentallaget CCC Sprandi Polkowice, som fredag formiddag la ut følgende melding på lagets Twitter-konto:

– Dårlige nyheter fra Nederland. I løpet av natt til fredag har alle syklene våre blitt stjålet fra lastebilen, skriver sykkellaget, og bekrefter samtidig at de stiller til start på søndagens ritt, som går 264,6 kilometer fra Maastricht til Valkenburg.

Tyveriet skjedde på en bevoktet parkeringsplassen foran lagets hotell, og ble oppdaget ved frokost fredag morgen.

– Alle 18 syklene og reservehjulene ble stjålet, til tross for at lastebilen var utstyrt med alarm og døren var blokkert av en lagbil. Vi vet ikke hvordan innbruddstyvene klarte å gå rundt sikkerhetssystemet. For øyeblikket jobber vi med å få treningssykler til Nederland, så rytterne kan sykle på søndag. sier sportsdirektør Piotr Wadecki på lagets offisielle hjemmeside.

Laget bekrefter overfor Cyclingnews at politiet etterforsker tyveriet, og de går gjennom overvåkningsbilder.

Odd Christian Eiking fra FDJ er eneste nordmann som sykler årets Amster Gold Race. I fjor ble rittet vunnet av italienske Enrico Gasparotto.