Se Middlesbrough-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 21.00 mandag kveld.

Arsenal ligger på sjetteplass i Premier League med åtte kamper igjen av sesongen, og Mesterligaen ser ut til å gå uten London-klubben til høsten. For første gang kan manager Arsène Wenger lede klubben til en plassering utenfor topp fire.

Mandag tapte klubben 0-3 for bunnlaget og hovedstadskollegaen Crystal Palace.

Det har ikke akkurat satt en stopper for kritikken fra delene av Arsenal-supporterne som ønsker Arsène Wenger fjernet. Franskmannens kontrakt løper ut etter denne sesongen.

Nå melder de engelske tabloidavisene The Mirror og Daily Mail at det også er skepsis å spore på styrerommet i Arsenal. Styreformann Sir Chips Keswick skal ha forlatt Selhurst Park allerede da Yohan Cabaye sendte Crystal Palace opp i 2-0 etter en drøy times spill i mandagens ydmykende 0-3-nederlag.

Styreformannens exit skal ha overrasket tilskuerne som satt rundt ham. Det er vanlig at styreformannen eller en annen representant for den gjestende klubben blir til etter kampslutt for å takke vertene for kampen, uavhengig av kamputfallet, skriver Daily Mail, og viser til en kommentar fra styreformann i en annen klubb i England:

– Det var utrolig å se ham reise seg og gå. Det er slik man bare ikke gjør. Arsenal, som er kjent for sine høye standarder, burde være veldig flaue over mangelen på slik grunnleggende høflighet, sier den ikke navngitte styreformannen til avisen.

– Forholdet vårt er det samme
Det er ikke bare Arsène Wenger og Sir Chips Keswick som er i hardt vær i Arsenals ledelse om dagen. Arsenals største aksjeholder, amerikaneren Stan Kroenke, har et krav på seg fra St. Louis kommune på over ni milliarder kroner, etter å ha tatt med sin NFL-status fra St. Louis til Los Angeles.

Wenger ble på fredagens pressekonferanse i forkant av mandagens møte med Middlesbrough-kamp spurt om det er splittelse i Arsenal-styret.

– Jeg vet ikke. Hva som skjer over meg, er ikke opp til meg, sier Wenger, som også sa at det ikke var noe nytt å melde om hans kontraktssituasjon.

Han fikk også spørsmål om han regelmessig snakker med klubbeier Stan Kroenke, som har vært mer fraværende i London den siste tiden.

– Forholdet vårt har hele tiden vært det samme. Det har ikke endret seg, svarte Arsenal-manageren.

Morley: – Bør fortsette
Arsène Wengers skjebne i Arsenal ble også debattert i TV 2s Premier League-studio etter 0-3-tapet for Crystal Palace.

– Når det har gått så dårlig over en så lang periode så bør de si hva Wenger vil for å slutte spekulasjonene, for Wengers situasjon påvirker Arsenal nå. Jeg mener Wenger må gå etter sesongen, slo Petter Myhre fast.

Trevor Morley var ikke enig med ekspertkollegaen.

– Jeg mener at han bør fortsette, sa han.

Arsenal vil med seier i sine to kamper til gode på Liverpool fortsatt være tre poeng bak Merseyside-klubben på tredjeplass. Fjerdeplasserte Manchester City går forbi Liverpool med seier i sin hengekamp mot Manchester United.