Oslo politidistrikt melder i 04.30-tiden natt til langfredag at et godstog har sporet av ved Geitabru i Gamlebyen i Oslo.

Ifølge politiet har toget sporet av i lav hastighet, og det er ikke meldt om personskader i forbindelse med avsporingen.

Politiet opplyser at det er snakk om begrensede materielle skader, men oppryddingen vil ta flere dager.

Stans i trafikken

Østfoldbanen mellom Oslo S og Ljan ble stengt etter hendelsen, men i 9-tiden langfredag kunne togene igjen passere avsporingsstedet.

Avsporingen skjedde ved Geitabru, mellom Lodalen og Sjursøya, og politiet varslet om hendelsen ved 5-tiden. I første omgang var ett spor sperret, men på morgenen langfredag viste det seg at begge spor på stedet måtte stenges.

Fra før har Bane Nor arbeid på denne strekningen på Østfoldbanen i påsken, og en god del av trafikken var derfor innstilt og erstattet med buss og andre former for alternativ transport fra før, sier Korslund.

Trenger spesialutstyr

Tidlig fredag morgen publiserte politiet et bilde på Twitter. Bildet viser en vogn som lener seg mot pilarene til broen. Det går biltrafikk og trikk over jernbanesporet.

– Dette fører ikke til noen problemer for dem som skal kjøre over broen, bortsett fra at vi kan bli nødt til å stenge den periodevis i forbindelse med bergingsarbeidet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier det vil ta flere dager å få toget opp på sporet igjen.

– Det vil ta lang tid, og det er rett og slett fordi materiellet som skal berges, er svært tungt, så det er en del spesialutstyr som må plass for å gjøre jobben skikkelig, forklarer Gulbrandsen.

TV 2/NTB