Mourinho: – Gjør jeg det, vil dere ta livet av meg

José Mourinho tror hele Fotball-England vil gå til angrep om han sparer seg til fant i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se utdrag fra pressekonferansen til Paul Pogba og José Mourinho over!

Torsdag skal Manchester United ut i bortedyst mot Anderlecht i Europaliga-kvartfinalen. Å vinne turneringen er svært viktig for manager José Mourinho, ettersom triumf gir en billett til neste års Mesterliga.

Portugiserens dilemma handler om hva slags prioriteringer han skal gjøre i et tøft kampprogram. I Premier League er det også mulig å sikre seg en topp fire-plass, noe som også gir en billett til verdens gjeveste klubbturnering.

I skrivende stund ligger United på femteplass, fire poeng bak byrival Manchester City. Mourinhos menn har imidlertid én kamp mindre spilt, og kan klatre helt opp i ryggen på City med seier i hengekampen.

– Gjør jeg det, vil dere ta livet av meg
Det har vært spekulert i at Mourinho vil stille med et svekket lag i søndagens storkamp mot Chelsea, fordi han ønsker å gå all in på Europaliga-triumf. Returoppgjøret mot Anderlecht spilles torsdag neste uke, og da kan det være noen av hans stjernespillere har godt av en pause mot ligalederen.

Men Mourinho benekter at det er et alternativ for ham å stille med et b-preget mannskap mot Chelsea.

– Når det fremdeles er matematisk veldig mulig å komme blant de fire beste, og jeg stiller med andrelaget, vil dere ta livet av meg. Fotball-England vil ta livet av meg. Når det er matematisk mulig er det ingen grunn til ikke å prøve, sier Manchester United-manageren.

– Har vi bare Europaligaen ...
Han vil gå for en topp fire-plass så lenge det finnes en mulighet for å klare det.

– Om vi på et tidspunkt ikke har noen mulighet til å komme blant de fire beste, og vi fremdeles er i Europaligaen, er det en grunn som ingen kan benekte eller kritisere. Har vi bare Europaligaen, må vi fokusere på den, sier han.

For om topp fire-racet er avgjort, er han ikke i tvil om at det kommer til å bli noen kamper med svekkede lag.

Europaliga-finalen spilles onsdag 24. mai, og fra 14. mai til 21. mai skal United spille hele tre Premier League-kamper.

– Om vi har et scenario der vi i løpet av en uke må møte Tottenham, Southampton og Crystal Palace, og så skal vi spille Europaliga-finale. Om vi ikke har noen muligheter i Premier League da, må alle akseptere at jeg fokuserer bare på Europaligaen, sier Mourinho.

Men så lenge det er muligheter begge steder, vil han ikke høre snakk om noe annet enn å jage både en europeisk tittel og topp fire i Premier League.

– For øyeblikket vet vi ikke om vi slår Anderlecht. Og om vi slår dem vet ingen hva som skjer etter det. I Premier League er det fremdeles mulig. Vi må satse med alt vi har, håpe at vi ikke får flere skader og suspensjoner, og håpe at spillerne fortsetter å vise god karakter. Frem til det er matematisk umulig vil vi kjempe for topp fire, understreker han.

Pogba: – Folk tror jeg er angriper
Tidenes dyreste fotballspiller, Paul Pogba, var også med på Manchester Uniteds pressekonferanse.

– Folk ser på meg og dømmer meg for ikke å score mål, sier Pogba.

Han tror mange har misforstått hva slags rolle han egentlig har.

– Jeg er midtbanespiller, og folk tror noen ganger jeg er en angrepsspiller. Når jeg legger opp til noen og vi ikke scorer, som kan skje, er det ingen som prater om det. Det er greit. De vil at jeg skal score på grunn av overgangssummen, sier Pogba, som også er misfornøyd med pressens innsats.

– Dere omtaler med som forsvarsspiller, midtbanespiller og angriper. Jeg må bare gjøre jobben min. Det er å styre spillet, og om jeg kan få laget til å vinne vil jeg gjøre det, sier han.