BLIR TRENER: Steven Gerrard blir ny U18-trener for Liverpool, ifølge The Mirror. 
BLIR TRENER: Steven Gerrard blir ny U18-trener for Liverpool, ifølge The Mirror.  Foto: Paul Ellis

Gerrard stiger i gradene

Jürgen Klopp gikk langt i å bekrefte at klubblegenden har fått ny trenerrolle i Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Bromwich-Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra klokken 14.00 søndag.

Steven Gerrard la opp som fotballspiller i november i fjor, etter halvannet år i den amerikanske MLS-klubben LA Galaxy. Liverpool-legenden returnerte nærmest umiddelbart til Merseyside og ble trener på Liverpools ungdomsakademi fra februar, men ukonkret trenerjobb.

The Mirror meldte tirsdag at Gerrard kom til å bli klubbens nye U18-trener, og det var et av spørsmålene manager Jürgen Klopp fikk på pressekonferansen torsdag.

– Det er foreløpig ikke offentliggjort, men det jeg kan si, sa Klopp før det ble stille noen sekunder og han la til et bekreftende «ja».

– Han gjør virkelig en jobb på akademiet. Han nyter det. Og ja, han kommer til å være trener på ungdomsakademiet neste sesong. Det er jeg ganske sikker på, men vi kommer tilbake til eksakt hvilket lag det blir, fortsatte Klopp.

Liverpools offisielle nettsider omtaler også at Gerrard får en ny trenerrolle.

Gerrard har vært med U18-laget en stund allerede, skriver The Mirror. Blant annet skal han ha vært med på lagets bortetap for Reading lørdag.

Det er ventet at Neil Critchley overtar treneransvaret for U23-laget, som har vært ledet av Mike Garrity på midlertidig basis de siste månedene, etter at Michael Beale forlot Liverpool til fordel for brasiliansk fotball i desember i fjor.

Gerrard scoret 186 mål på sine 710 kamper for Liverpool frem til han takket for seg i mai 2015. Liverpool har bekreftet at de vil spille en oppvisningskamp i Sydney like etter sesongslutt, og det ryktes at Gerrard skal være aktuell til å spille kampen. Det samme rapporterer The Mirror.