ETTERTRAKTET: Virgil van Dijk hos Southampton.
ETTERTRAKTET: Virgil van Dijk hos Southampton. Foto: Adrian Dennis

Fotballryktene: – Ny klubb inn i kampen om Southampton-stjerne

Og Zlatan Ibrahimovic stikker uten Champions League-spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste topplagene i Premier League har vært koblet til Southamptons nøkkelspiller Virgil van Dijk, som etter overgangen fra Celtic i 2015 har etablert seg som en av de beste midtstopperne i England.

Chelsea og Manchester City skal allerede ha meldt sin interesse, men nå skriver Liverpool Echo at også Everton har kommet på banen. Klubbens manager, Ronald Koeman, var Van Dijks forrige sjef i Southampton, og han håper det kan være med å overbevise den tidligere Groningen-spilleren om at Goodison Park er et fornuftig karrieresteg til sommeren.

Det er imidlertid ventet at klubben som sikrer seg Van Dijk, må betale rundt 630 millioner kroner for nederlenderens tjenester. Everton har også billigere alternativer som Harry Maguire hos Hull og Burnleys Michael Keane på blokken.

Sky Sports skriver at Serie A-klubben Torino ønsker å låne Joe Hart også neste sesong, men ifølge Daily Mail ønsker Manchester City å kvitte seg med Hart på en permanent overgang.

The Sun melder at Galatasaray vil hente en annen uønsket Manchester City-spiller. Wilfried Bony er på utlån i Stoke denne sesongen, men den ivorianske spissen har ikke spilt siden desember. Juventus' Leonardo Bonucci snakker varmt om Manchester City og lagets manager, Pep Guardiola, skriver Manchester Evening News.

Arsenal har tatt kontakt med Juventus-trener Massimiliano Allegri på grunn av Arsène Wengers usikre fremtid på Emirates, skriver The Sun.

Det er ikke bare Wenger som har en kontrakt som går ut etter sesongen. I Manchester sitter Zlatan Ibrahimovic og vurderer hvor han skal spille neste sesong. Skulle ikke United klare å kvalifisere seg til Champions League neste sesong, tror The Mirror at spissen bytter klubb.

David De Gea er heller ikke sikker på om han fortsetter i Manchester United neste sesong. Real Madrid ønsker seg den spanske landslagskeeperen, men José Mourinho krever midtbanespiller Toni Kroos i retur for De Gea, ifølge The Independent. Det skal ha vært en uenighet med Mourinho, og ikke en skade, som gjorde at De Gea var utelatt i helgens kamp mot Sunderland, melder The Sun.

Liverpool har spilt med midtbanespilleren James Milner på venstrebacken denne sesongen, og flere har rapportert at Jürgen Klopp planlegger å hente Fulhams 16 år gamle Ryan Sessegnon, som allerede er fast på Championship-lagets sideback. Nå sier Fulham-manager Slavisa Jokanovic at Sessegnon blir værende på Craven Cottage, skriver Metro. Chelsea, Arsenal og Manchester City vurderer også tenåringen.

En annen ung forsvarsspiller kan også være aktuell for Anfield-klubben, for Daily Express henviser til franske rapporter som setter 17-åringen Mahamadou Dembélé hos Paris Saint-Germain i sammenheng med Liverpool. Dembélés kontrakt med PSG går ut etter sesongen.

Crystal Palace-manager Sam Allardyce innrømmer at det vil være vanskelig å avslå et stort bud på Wilfried Zaha, som er ønsket i Tottenham, skriver Daily Express.

Ifølge Daily Star er Sporting Gijón-forsvarer Jorge Meré en mann Chelsea vurderer før neste sesong. 19-åringen har en utkjøpsklausul på litt over 250 millioner kroner.

Luis Enrique er ferdig som Barcelona-trener etter sesongen, og Marca melder at Athletic Bilbaos Ernesto Valverde er favoritt til å overta jobben.

Álvaro Morata utelukker ikke at han vil spille for Chelsea og Antonio Conte en gang i fremtiden, ifølge The Guardian. Real Madrid-spissen har vært sterkt linket til Chelsea i lang tid.

Newcastle forbereder seg på comeback i Premier League neste sesong, og manager Rafael Benítez skal ønske seg Stoke-kaptein Ryan Shawcross, skriver The Independent.