NYE UTFORDRINGER: Didier Drogba innrømmer at han hadde mange muligheter når han skulle finne seg ny klubb, men han endte til slutt på den amerikanske tredjedivisjonsklubben Phoenix Rising.
NYE UTFORDRINGER: Didier Drogba innrømmer at han hadde mange muligheter når han skulle finne seg ny klubb, men han endte til slutt på den amerikanske tredjedivisjonsklubben Phoenix Rising. Foto: Minas Panagiotakis

Drogba med historisk karrieresteg: – Det bare ser ut som galskap

Didier Drogba blir spillende klubbeier, og snakker om forbildet Roman Abramovitsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Didier Drogba har stått uten klubb siden han forlot den kanadiske MLS-klubben Montreal Impact før nyttår. Nå er det bekreftet at Chelsea-legenden blir værende i Nord-Amerika, men han inntar en dobbeltrolle som er svært uvanlig.

Drogba har skrevet under for Phoenix Rising - som spiller og deleier av klubben. Engelske aviser omtaler den spillende deleieren som den første i fotballen.

Phoenix Rising spiller på nivå tre i det amerikanske ligasystemet, men jobber for å få plass i Major League Soccer (MLS).

– Jeg vet ikke om noen andre spillende deleiere. Det er ganske unikt. Jeg vil sannsynligvis spille ett år til før jeg legger opp og kun blir deleier, men jeg er klar for begge rollene før det, sier ivorianeren ifølge The Telegraph.

Det er så langt ikke gjort kjent hvor stor eierandel han har i klubben.

Det manglet heller ikke på interesserte klubber for Drogba, skal vi tro The Mirror, som skriver at lag fra Europa, Asia og Sør-Amerika ute etter 39-åringens tjenester i vinter.

– Det er ikke galskap, det ser bare sånn ut. Det er annerledes fra hva mine venner og tidligere lagkamerater gjør, sier han ifølge The Mirror.

– Dette er veldig uvanlig, så jeg ble overrasket da muligheten dukket opp, men det er godt for meg med tanke på neste steg av karrieren. Jeg ønsker å lære så mye som mulig om fotball utenfor banen, og dette er den beste måten å gjøre det på, sier mannen med 66 mål på 106 kamper for Elfenbenskysten, ifølge The Telegraph.

GODE VENNER: Spisslegenden Didier Drogba (t.v.) og Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Her fra en kamp i desember 2015
GODE VENNER: Spisslegenden Didier Drogba (t.v.) og Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Her fra en kamp i desember 2015 Foto: Clive Howes

– Abramovitsj gjør alltid rett
Didier Drogba har vært innom klubber som Le Mans, Marseille, Galatasaray og Shanghai Shenhua, men veteranen huskes best for sine to perioder i Chelsea. I løpet av tiden i London skal han ha fått god kontakt med klubbens russiske eier, Roman Abramovitsj.

– Roman Abramovitsj har alltid tatt riktig beslutning, selv når det har vært den vanskeligste avgjørelsen. Det er noe jeg har lært av ham; ikke alt han har gjort er for å være populær, men det har alltid vært til det beste for Chelsea. Han tar store avgjørelser og er modig. Jeg kan ta ta følelsene ut av situasjonen og gjøre det som er best, sier han.

Drogba bekrefter at han har hatt kontakt med Chelsea-eieren om valget av å gå inn på eiersiden i Phoenix Rising, og at han får støtte av russeren.

– Jeg er fersk på delen utenfor banen, og jeg kan ikke vente på å lære mye om den nye rollen. Jeg har vært i Chelsea, Marseille og Galatasaray, og jeg vet litt om hvordan disse klubbene jobbet utenfor banen, men å bli involvert i det arbeidet hver eneste dag, er noe jeg vil lære ganske raskt.

Drogba skal ha blitt forsøkt hentet tilbake til Chelsea for tredje gang av daværende manager Guus Huddink i andre halvdel av forrige sesong, men han var tiltenkt en rolle som trener.

– Alt er på plass
Drogba lagkamerat med Shaun Wright-Phillips, som han også spilte sammen med i Chelsea, samt den tidligere meksikanske landslagsspilleren Omar Bravo. Klubben trenes av Frank Yallop, som hadde en lang karriere i Ipswich.

– Jeg dro til Phoenix og ble vist hva de har presentert til MLS og reaksjonen klubben hadde fått. Alt er på plass i byen og staten. Det eneste som mangler nå er MLS-status, sier Drogba ifølge New York Times.

Drogba sier at målet er å få MLS-status i løpet av tre år, men konkurransen er hardt. Tidligere i år søkte hele tolv byer om å få plass, inkludert byer som Detroit, San Diego og St. Louis, skriver New York Times.

I Chelsea vant Drogba fire titler i både Premier League og FA-cupen, samt at han avgjorde klubbens første Mesterliga-triumf. Han har også tre pokaler fra Ligacupen, og han er liga- og cupmester i Tyrkia med Galatasaray.