Rekord-Ronaldo avsluttet måltørken og ble den store helten for Real Madrid

Med sine første scoringer i Mesterligaen siden september i fjor sørget Cristiano Ronaldo for et perfekt utgangspunkt før Real Madrids returkamp mot Bayern München i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München – Real Madrid 1-2:

Etter 659 målløse minutter i Mesterligaen avsluttet Cristiano Ronaldo måltørken i onsdagens oppgjør mot Bayern München.

Ronaldo satte inn Real Madrids utligningsmål etter at Arturo Vidal hadde sendt Bayern München i ledelsen. Kvarteret før slutt satte 32-åringen inn sin andre fulltreffer for dagen.

Se Ronaldos scoringer i Sportsnyhetene øverst!

Det sørget for at Real Madrid vant oppgjøret på Allianz Arena 2-1.

Dermed har Real Madrid et alle tiders utgangspunkt for avansement til semifinalen før returkampen neste uke.

– Det var en veldig viktig seier, men ingenting er avgjort. Bayern er en av favorittene til å vinne hele turneringen. Vi skulle gjerne hatt ett mål til, sa Real Madrids Sergio Ramos etter kampslutt.

Fulltrefferen mot Bayern München var Ronaldos 46. totalt i sluttspillet i Mesterligaen, noe som er rekord. 32-åringen har nå scoret totalt 97 mål i Europas gjeveste klubbturnering.

– Vi har aldri vært urolige for at Ronaldo ikke har scoret nok mål. Han scorer alltid mål, det er slik han er som spiller. Det som gjør meg stolt over dette laget er tålmodigheten de viser. Det er ikke lett å komme hit og møte Bayern. Spillerne viste selvsikkerhet. Å vinne slike kamper, enten som spiller eller trener, er utrolig spesielt, sa Real Madrid-trener Zinedine Zidane i et intervju vist på Viasat etter kampslutt.

I alle europeiske klubbturneringer har Ronaldo nå scoret utrolige 100 mål totalt siden gjennombruddet tilbake i 2003.

– Ronaldo dukket opp da han trengtes som mest. Han sendte jo Real Madrid nesten videre på egenhånd. Tallenes tale er klare, og Ronaldo viste igjen hvorfor mange mener at han er verdens beste, sa Viasat-ekspert Petter Veland etter kampslutt.

Bayern München måtte spille den siste halvtimen med ti mann etter at Javi Martínez fikk sitt andre gule kort for dagen i det 60. minutt.

Real Madrid er som kjent regjerende mester i Mesterligaen.

Headet inn 1-0 og blåste deretter et straffespark himmelhøyt over
Real Madrid kunne tatt ledelsen allerede etter 17 minutter, men headingen fra Karim Benzema traff tverliggeren.

I det 25 minutt viste Bayern München frem sin dødelige effektivitet.

Arturo Vidal stanget lekkert et corner fra Thiago rett i mål. Han fikk imidlertid litt hjelp av Real Madrid-keeper Navas, som kanskje burde ha avverget scoringen. Headingen ble nemlig satt midt i mål.

Ett minutt før slutt fikk Bayern München straffespark.

Franck Ribery avsluttet i feltet, og skuddet traff brystet til Sergio Ramos. TV-bildene viste at ballen ikke var i nærheten av Real Madrid-spillerens hånd, så den avgjørelsen var helt feil.

Arturo Vidal tok straffesparket for Bayern München. Chileneren dundret ballen himmelhøyt over. Det sørget for at Bayern gikk til pause med kun 1-0-ledelse.

Endelig scoret Ronaldo igjen
Omtrent rett fra avspark fikk Real Madrid inn 1-1-scoring en. Ronaldo møtte et innlegg fra Daniel Carvajal fra kanten og dunket inn sin første scoring i Mesterligaen siden september på hel volley.

Det var Ronaldos scoring nummer 45 totalt i Mesterligaens sluttspill, noe som er rekord. Portugiseren har nå scoret utrolig 96 mål totalt i Europas gjeveste turnering. Han er nå bare én scoring unna å ha scoret totalt 100 mål i de europeiske klubbturneringene.

Etter én times spill ble Javi Martínez utvist da han var for sent ute i en takling av Ronaldo. Dommer Nicola Rizzoli ga Bayern München-spilleren det andre gule for dagen og sendte ham rett i dusjen.

Kvarteret før slutt scoret Ronaldo igjen. Han dukket opp i feltet og stemplet Real Madrid opp i en 2-1-ledelse. Dermed har han scoret 46 mål i sluttspillet og 97 mål totalt og 100 mål i alle europeiske klubbturneringer.

På tampen trodde Sergio Ramos at han hadde satt inn 3-1-scoringen for Real Madrid, men scoringen ble annullert for offside.

Flere mål ble det ikke i kampen, og dermed har Real Madrid et perfekt utgangspunkt før returkampen mot Bayern München i Spania.

Lewandowski måtte stå over
Bayern München ble nødt til å klare seg uten stjernespissen Robert Lewandowski i hjemmemøtet med Real Madrid i onsdagens kvartfinale i Mesterligaen.

Den polske landslagsspilleren sliter fortsatt med skulderskaden han pådro seg i helgen. Forfallet var et stort slag for Bayern.

Lewandowski har scoret 38 mål for sørtyskerne denne sesongen.

Han ble erstattet av Thomas Müller, som er tilbake fra en ankelskade som har holdt ham ute ut av spill i ti dager.

Bayern kunne derimot glede seg over å ha førstekeeper Manuel Neuer tilbake i startoppstillingen. Tyskeren har vært på sidelinjen i to uker etter en mindre fotoperasjon.

Real Madrid måtte på sin side klare seg uten midtstopperduoen Pepe og Raphaël Varane.

Slik startet lagene:

Bayern München (4-3-3): Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Thiago, Alonso, Vidal - Robben, Muller, Ribery.

Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Dommer: Nicola Rizzoli (Italia)