OMKOM: Jenta som var utsatt for en ulykke i slalåmbakken ved Sjusjøen Skisenter, døde av skadene hun pådro seg. Foto: Per Ivar Henriksbø / GD.no  
OMKOM: Jenta som var utsatt for en ulykke i slalåmbakken ved Sjusjøen Skisenter, døde av skadene hun pådro seg. Foto: Per Ivar Henriksbø / GD.no  

Jente (12) døde etter alpinulykke på Sjusjøen

Den tolv år gamle jenta som ble skadd i en skiulykke på Sjusjøen tirsdag, døde på sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag klokken 12.06 fikk politiet i Ringsaker melding om en skiulykke ved Sjusjøen Skisenter.

En 12 år gammel jente hadde kjørt inn i et tre mens hun sto slalåm.

Da nødetetane kom til stedet ble det ble utført hjerte og lungeredning på jenta før hun ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Natt til onsdag døde 12-åringen av skadene, melder Ullevål.

– Hendelsesforløpet vet vi lite om. Vi har ingen vitneobservasjoner på hvordan dette har skjedd, men vi vet at det er to jenter som har kjørt sammen, sier politioverbetjent Tor Strandvik til TV 2.

Strandvik forteller at den uskadde jenta kjørte til bunnen av alpinbakken, men at 12-åringen ikke kom etter. Da kjørte hun opp igjen fant hun venninnen liggende ved et tre og varslet hjelpeapparatet. Den skadde 12-åringen skal ha brukt hjelm.

– Vi tenker at 12-åringen har vært uheldig og mistet kontrollen. Det er den eneste forklaringen vi har, sier han.

12-åringen skal ikke ha kjørt ut av løypenettet, da ulykkestreet står rett ved løypetraseen.

– Er det nødvendig å se på sikkerhetsforholdene ved skianlegget?

– Vi har ikke sett at det er noe grunnlag for å klandre skisenteret for at de ikke har gjort den jobben de skal. Det er trær hele veien nedover løypene, sier Strandvik.

Politiet etterforsker hendelsen som en ulykke.

Det er den andre dødsulykken på norske skisentre denne påsken. En mann i 20-årene omkom i en fallulykke da han stod på snowboard i alpinanlegget i Hemsedal, mandag.