Kapret «Byttå» for sjette gang på rad: – Fantastisk deilig!

Stavanger Oilers ble stiftet så sent som i 2000, men har allerede sju kongepokaler. Tirsdag sikret Oilers seg sin sjette på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frisk/Asker – Stavanger Oilers 2-5:

2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017.

Stavanger Oilers er igjen NM-mestere i ishockey etter å ha slått Frisk Asker 5-2 tirsdag kveld og 4-2 i kamper.

– Det er fantastisk deilig å vinne med den herlige gjengen her. Det var stort å vinne, men det er trist at det er over, sa Oilers' Christian Dahl Andersen, som nå legger opp, til TV 2 Sporten etter triumfen.

– Det største høydepunktet i min karriere er det første gullet med Oilers, og kanskje det jeg tok nå. Jeg har opplevd mer enn jeg noengang har drømt om, sa han.

Se Oilers motta kongepokalen og hele den elleville feiringen i videovinduet øverst!

Trener Pål Gulbrandsen var høyt oppe etter at Oilers avgjorde det hele i Askerhallen.

– Det er et fantastisk lag. Vi har vært best fra start til slutt gjennom hele sesongen. Det er en enorm karakter i laget. Vi har så mange sterke hoder i klubben. Det er aldri lett å vinne. Hele organisasjonen har vært helt rå og fortjener dette, sa han.

For sjette gang på rad (!) tar Oilers med seg «Byttå» til oljebyen Stavanger.

– Det var noen magiske minutter i andre periode som sørget for at Oilers la grunnlaget for seieren, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Det var Oilers sjuende NM-pokal totalt, og dermed er Stavanger-klubben forbi en klubb som Storhamar. De har vunnet seks på rad. En ting er å ha det største budsjettet, men de har forvaltet pengene på en strålende måte, poengterte han.

– Det er bare å ta av seg hatten for Oilers og det de gjør der, sa TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Christian Dahl Andersen spilte sin 898 kamp i tirsdagens oppgjør. Etter sesongen legger Oilers-legenden opp.

– Han avsluttet med en kongepokal og en av Stavangers største legender noensinne, sa Wikestad.

Dominerte første periode
Oilers skapte en rekke store sjanser til å ta ledelsen i første periode.

Tommy Kristiansen kom blant annet mutters alene med Frisk Askers keeper Kenneth Helgesson, men på utrolig vis klarte Oilers-spilleren å skyte rett på hjemmelagets keeper.

– Oilers hadde dobbelt så mange skudd, ti mot Frisks fem, og var det beste laget i første periode, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Ekspert Erik Follestad var enig.

– Det var en periode der Oilers dominerte fullstendig. Stavanger rullet opp flere tunge angrep og Frisk Asker var svært heldige som unngikk å havne bakpå, oppsummerte han.

– Vi var dårlige
Frisk Askers Henrik Ødegaard delte imidlertid ikke helt den oppfatningen.

– Oilers var ikke så veldig bra, det var vi som ikke kom opp på det nivået vi ønsket, slo han fast til TV 2 etter de første 20 minuttene.

I andre periode reiste Frisk Asker seg. Sju minutter ut i perioden sendte Jonas Berglund Askerhallen til himmels da han satte pucken i mål og oransjetrøyene opp i 1-0-ledelse.

– Det var en fantastisk bra scoring av Frisk, og fantastisk bra dømming i forkant, sa TV 2-ekspert Erik Follestad om hjemmelagets scoring.

– Scoringen kom ut av ingenting
Men Oilers fikk raskt Frisk Asker ned på isen igjen. For med snaue åtte minutter igjen av perioden å spille utlignet Eric Nystrom for de regjerende mesterne.

– Scoringen kom ut av ingenting, men det var fortjent, sa TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Ryan Hayes og Frisk Asker hadde mer krefter på lager. Hayes sendte nemlig hjemmelaget nok en gang opp i ledelsen da han lurte inn 2-1-scoringen. Da steg stemningen på nytt i taket i Askerhallen. Men noen minutter senere var det jubel i bortesvingen.

Snudde kampen i løpet av minutter
For Oilers slo tilbake på nytt og utlignet til 2-2 ved Tim Kunes. Med rundt ett minutt igjen av perioden tok Oilers ledelsen ved Nystrom igjen.

– Det tok rundt ett minutt før det var balanse i regnskapet igjen. Og noen sekunder senere var de tilbake i ledelsen. Med under tre minutter igjen av perioden ledet Frisk Asker 2-1, men så snudde Oilers det til 3-2, sa Bjørn Kr. Erevik.

– Det var godt gjort av oss å komme tilbake, innrømmer Lindstrom etter snuoperasjonen i andre periode.

i den den tredje perioden satte Eirik Salsten inn 4-2-scoringen og Dan Kissel inn 5-2-målet for Oilers, og dermed kunne suverene Oilers igjen feire NM-pokalen og for syvende gang i klubbens historie.