TOK TIL TÅRENE: Dani Alves (t.v) tok til tårene da han skulle fortelle om forskjellene mellom Juventus-garderoben og Barcelona-garderoben.
TOK TIL TÅRENE: Dani Alves (t.v) tok til tårene da han skulle fortelle om forskjellene mellom Juventus-garderoben og Barcelona-garderoben. Foto: Giorgio Perottino

Juventus-stjerne tok til tårene: – Derfor har jeg det vanskelig i garderoben

Juventus-backen Dani Alves lar det skinne gjennom at han trivdes bedre i Barcelona-garderoben enn det han gjør i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Juventus – Barcelona minutt for minutt i vårt livesenter kl. 20.45

Den brasilianske backen Dani Alves spilte for Barcelona fra 2008 til 2016 før han skrev under for Juventus i fjor sommer.

Men i et lengre intervju med FIFA før tirsdagens oppgjør mellom Juventus og gamleklubben Barcelona innrømmer Dani Alves nå at han sliter med å passe inn i garderoben i sin nye klubb.

Tok til tårene da han fortalte om forskjellene
– Det er en del utfordringer som jeg har møtt, sier brasilianeren i intervjuet, og utdyper hvorfor han har slitt med å tilpasse seg sine nye lagkamerater i Juventus-garderoben:

SAVNET: Dani Alves, her sammen med Lionel Messi, er sikker på at han er savnet i Barcelonas garderobe.
SAVNET: Dani Alves, her sammen med Lionel Messi, er sikker på at han er savnet i Barcelonas garderobe. Foto: Manu Fernandez

– Jeg har bruk for å kjenne glede i mitt liv. Jeg har behov for stemning. I Italia kan lagkameratene være mer seriøse og ikke like åpne. Jeg er det stikk motstatte! Jeg er en glad person og liker å skape god stemning. Jeg føler meg litt begrenset på det området, og det får meg til å tenke at det mangler noe i livet mitt, sier en åpenhjertig Alves til FIFA.com.

Ifølge FIFA begynte 33-åringen å gråte da han skulle fortelle om forskjellene fra Barcelonas garderobe til Juventus-garderoben.

Alves tror at han er savnet på Camp Nou.

– Det er merkelig! Jeg er sikker på at de savner meg. Jeg tror ikke bare de satte pris på meg som en profesjonell fotballspiller, jeg tror også de likte å ha meg i flokken. Jeg var en som gjorde hver kamp spesiell, og som skapte stor stemning i garderoben, konstaterer han.

– Jeg har snakket med mange av mine venner i Barcelona, og de har fortalt meg hva de savner mest med meg, nemlig mitt gode humør og måten jeg oppførte meg på. De sa jeg var unik, forteller Alves.

– På slutten fikk jeg skylden for alt i Barcelona
Backen med over 90 landskamper for Brasil legger samtidig ikke skjul på at alt ikke var like rosenrødt i sin siste sesong på Camp Nou. Alves hevder at noen i klubben presset ham ut dørene.

– I starten var det rart å spille for Juventus, men jeg har aldri takket nei til en ny utfordring. Det var derfor jeg bestemte meg for å skifte klubb. Jeg må innrømme at jeg på slutten ikke følte meg like komfortabel i Barcelona. Ting endret seg i klubben, og plutselig var det jeg som fikk skylden. «Dani er spilleren som må gå», sa de. Derfor bestemte jeg mer for å gå i en ny retning og finne glede en annen plass, sier han.

Alves har spilt 16 kamper i Serie A i denne sesongen og scoret ett mål. I løpet av sine åtte sesonger i Barcelona vant han La Liga hele seks ganger og Mesterligaen ved tre anledninger.

Følg Juventus – Barcelona minutt for minutt i vårt livesenter kl. 20.45