Arsenal-fansen hetset egen spiller

Det er ikke bare Arséne Wenger som får høre det fra Arsenal-fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal fikk bank av London-rival Crystal Palace mandag kveld. Arsenal-sjef Arséne Wenger har lenge fått høre det fra deler av Gunners-fansen, men mandag fikk også spillerne hard medfart.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher slaktet Arsenal-spillerne i studio.

– Det ser ut som om Arsenal-spillerne driver med sabotasje. Folk snakker alltid om Arséne Wenger. Fansen har vært splittet og mange vil ha en forandring. Nå ser det ut som om spillerne vil ha en forandring, sa Carragher ifølge Daily Mail, før han slo fast:

– Men den beste beskrivelsen av Arsenal-spillerne kom fra Graeme Souness. Han kalte laget for en gjeng med svigermors drøm. Men hvilken far vil at hans datter skal komme hjem med slike folk? Jeg mener alvor. De er feiginger som ikke tør å ta en utfordring. Hvilken far hvil at hans datter skal komme hjem med slike spillere? Både Mesut Özil og Alexis Sanchez har vært pinlige etter at snakket om deres kontrakter startet. Det ser ut som om de spiller for Arsenal bare for å komme seg vekk fra klubben, slo den tidligere Liverpool-spilleren fast.

– Du er ikke drakten verdig
På tampen av 0-3-kampen fikk Arsenal et innkast foran borteseksjonen på Selhurst Park. Ballen gikk opp på tribunen, men supporterne nektet å kaste ballen ned til Héctor Bellerín. I tillegg begynte også store deler av fanskaren å synge høylytt mot den spanske backen:

– Du er ikke drakten verdig, sang store deler av bortesupporterne mot sin egen spiller.

Se hendelsen i videovinduet øverst i saken.

Ballen kom aldri ned fra tribunen, og det måtte hentes inn en ny ball fra andre siden av banen.

– Spillerne fikk virkelig gjennomgå. Men jeg vet ikke om den sangen kun var rettet mot Bellerín, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Backen ble også buet på da han skulle takke fansen etter kampen.

– Atmosfæren har vært giftig lenge
– Atmosfæren blant Arsenal-fansen har vært giftig lenge nå. Det er utrolig mye misnøye og frustrasjon. Så det er det også splittelse blant fansen, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Arsenal ligger nå på sjetteplass, og den viktige fjerdeplassen begynner å se vanskelig ut. Det blir eventuelt første gang under Wenger at Arsenal havner utenfor de fire øverste plassene.

– Vi sviktet supporterne i kveld, sa Theo Walcott etter kampslutt.

Arsenal-angriperen hadde ikke lyst til å kritisere fansen etter kampen.

– Vi må respondere. Alle har rett til å ha sin mening. Vi går ikke ut for å tape kamper. Alt vi kan gjøre er å si unnskyld, sa Walcott.

Sent mandag dukket det også opp videoer som viste hvordan svært aggressive supportere lot spillerne få høre det da det skulle entre lagbussen etter kamp.

– Wenger kan takke seg selv
Arsenal-sjefen har uttalte i midten mars at han "snart" ville avsløre om han fortsetter eller ikke. Det har han ennå ikke gjort, og etter gårsdagens kamp hadde han heller ikke noe nytt å melde rundt sin egen situasjon.

Franskmannen har tidligere uttalt at hans uavklarte fremtid ikke påvirker spillerne. Men Wikestad mener at det definitivt påvirker supporterne.

– Fansen har en veldig fiendtlig innstilling til det aller meste nå. Samtidig kan Wenger takke seg selv, ettersom han ikke vil avklare fremtiden sin. Nå er det vel ikke mange som tror han kan forsette. Det er snart ingen vei tilbake, mener Wikestad.