FOTBALLEN FORENER: Landslagene til Mexico og USA tok lagbilde sammen før VM-kvalikkampen 11. november. Kampen ble spilt bare tre dager etter at Donald Trump, som har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser om meksikanere, ble valgt til USAs president. Nå ønsker Mexico, USA og Canada å arrangere fotball-VM sammen. 
FOTBALLEN FORENER: Landslagene til Mexico og USA tok lagbilde sammen før VM-kvalikkampen 11. november. Kampen ble spilt bare tre dager etter at Donald Trump, som har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser om meksikanere, ble valgt til USAs president. Nå ønsker Mexico, USA og Canada å arrangere fotball-VM sammen.  Foto: AFP PHOTO / Paul Vernon

USA, Mexico og Canada søker om fotball-VM i 2026

USA, Mexico og Canada har offentliggjort at de søker om fotball-VM i 2026 sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trioen vil arrangere det første fotballverdensmesterskapet i tre land.

Søknaden ble offentliggjort på en pressekonferanse i New York mandag av Victor Montagliani, president i fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika og Karibia (CONCACAF), fotballpresidenten i USA, Sunil Gulati, og hans mexicanske motpart, Decio de Maria.

Mesterskapet, som om ni år vil være utvidet til å inkludere 48 deltakerland, kan med andre ord havne i Nord-Amerika.

Under offentliggjøringen forklarte Gulati at to tredjedeler av turneringen vil bli spilt i USA, mens Canada og Mexico avholder ti kamper hver.

Gulati tonet også ned spørsmålene om politikken til den ferske presidenten Donald Trump kunne sette en stopper for mesterskapet.

– Vi har styresmaktenes fulle støtte i dette prosjektet, sa han.

– USAs president støtter dette. Vi har ingen bekymringer, fortsatte han.

Ingen rivaliserende søknader har kommet inn for mesterskapet i 2026. Hvem som får arrangere mesterskapet er ventet å bli bestemt av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i 2020.

FIFAs regler forhindrer søkere fra Europa og Asia siden Russland arrangerer VM i 2018, mens Qatar har fått mesterskapet i 2022.

(©NTB)