Fikk bank av Crystal Palace: – Et Arsenal-lag i fullstendig oppløsning

Presset øker på Arsene Wenger etter at Arsenal mandag ble slått 3-0 av London-rival Crystal Palace.

Crystal Palace – Arsenal 3-0:

Andros Townsend, Yohan Cabaye og Luka Milivojevic scoret målene da Crystal Palace banket Arsenal 3-0 mandag kveld.

– Det var et Arsenal-lag i fullstendig oppløsning som klønet det til. Arsenal-ledelsen på tribunen har sett at laget ble ydmyket av Crystal Palace. Jeg lurer på hva de tenker nå. For nå er det samling i bånn for disse Arsenal-spillerne, konkluderte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Se sammendrag øverst!

Arsenals manager Arsene Wenger var langt nede etter stortapet.

– Vi skapte en del farlige situasjoner. Men defensivt ble vi avslørt. Og vi var uheldige i forkant av Palaces 2-0-scoring og straffesparket de fikk før 3-0. Det drepte kampen, sa Wenger til Sky Sports News etter kampen.

Han ville ikke svare på hva han til spillerne i pausen.

– Hva som sies i garderoben blir i garderoben, mente han.

– Men dette tapet er ødeleggende for oss. Det var et tungt tap som kan få konsekvenser for en topp fire-plassering. Du kan forstå at fansen er misfornøyd. De kom hit med et håp om at vi skulle vinne. Alle tap er bekymringsfulle. Jeg har vært manager for Arsenal i 1000 kamper og vi er ikke vant til å tape så mye. Vi må svare raskt, fortsatte Arsenal-manageren.

– Hva kan du si om din egen situasjon?

– Jeg er skuffet og fast bestemt på å rette det opp. Jeg har ingen nyheter om min egen situasjon, svarte han.

– Arsenal må si om Wenger fortsetter eller ikke
Nederlaget sørget for at Arsenal får det svært tøft med å klare en topp fire-plassering denne sesongen.

– Wenger har ikke havnet utenfor topp fire siden han trente Monaco 1993/1994-sesongen. Han har alltid klart det, uansett hvordan sesongen har utviklet seg, å havne blant de fire beste med Arsenal. Det er fortsatt mulig, men det blir tøft, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Wenger har aldri opplevd fire strake bortetap i Premier League tidligere, så det er ingen tvil om at presset på franskmannen øker. Du kunne se på Wenger at han ikke hadde det noe gått der han satt på benken, mente han.

Petter Myhre vil ikke være med på at Wenger har mistet garderoben. Han etterlyser imidlertid at Arsenal-ledelsen offentliggjør om Wenger skal fortsette eller ikke så snart som mulig.

– Det vil alltid være delte meninger i garderoben, spesielt når det går dårlig. Spillerne tenker på sitt eget ego. Når det går dårlig vil enda flere være misfornøyd. Men jeg er overbevist om at det er blandet i Arsenal-garderoben. Det som er bekymringsfullt er at de ikke klarer å ta en avgjørelse om å fortsette med Wenger eller ikke, sa Myhre, før han la til:

– Når det har gått så dårlig over en så lang periode så bør de si hva Wenger vil for å slutte spekulasjonene. For Wengers situasjon påvirker Arsenal nå, slo Myhre fast.

– Jeg mener Wenger må gå etter sesongen, slo Myhre fast til slutt i sendingen.

Ekspertkollega Trevor Morley var ikke helt enig.

– Jeg mener at han bør fortsette, sa han.

– Arsenal var for sent ute til kamp
Crystal Palace brukte bare 17 minutter på å gi Arsenal og Arsene Wenger hodebry.

Andros Townsend dukket opp i feltet og skled inn 1-0-ledelse for Palace.

– Arsenal var for sent ute til kamp. Arsenal var for sent ute i sitt eget straffefelt. Dette var det Arsenal for all del ville ha unngått. Men det var bra spill av Crystal Palace, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Anført av Alexis Sanchéz skapte Arsenal en rekke sjanser resten av omgangen. Men Wenger måtte se sine menn ligge under 0-1 til pause.

– Palace har satset på dødballer og kontringer, og det har de lykkes med, oppsummerte TV 2-ekspert Petter Myhre etter de første 45 minuttene.

Fikk scoring annullert
Etter pause måtte Arsenal fremover på banen. Crystal Palace var samtidig farlige på kontringer.

I det 49. minutt skjøt blant annet Christian Benteke like utenfor etter nok en Palace-kontring. To minutter senere fikk samme Benteke en scoring annullert for offside.

Etter 63 minutters spill gjorde Yohan Cabaye det vondt verre for Wenger og Arsenal.

– En perle av et mål
Stjerneskuddet Wilfried Zaha fant Cabaye med en pasning utenfor feltet. På vakkert vis lobbet Cabaye ballen over Martinez i Arsenal-målet og Palace opp i 2-0-ledelse.

– Det var en perle. Mannen som i sin tid streiket for å gå til Arsenal satte nok en spiker i Wengers kiste. Den var ikke ferdigscoret. Han bare bøyde den over keeper og i lengste. Det var en perle av et mål, sa Wikestad etter Palaces' 2-0-scoring.

Bare fire senere fikk Palace straffespark da Townsend ble felt innenfor 16-meteren. Luka Milivojevic scoret sikkert fra straffemerket og økte ledelsen til 3-0. På benken så Wenger frustrert i bakken.

– Et Arsenal i oppløsning klønet det til. 3-0 til Crystal Palace. Dette er tungt for Wenger og Arsenal, slo Wikestad fast.

– Men spørsmålet var om Andros Townsend ble felt, eller om han skulle hatt gult kort for filming, poengterte kommentatoren.

Arsenal klarte ikke å hente igjen Crystal Palaces ledelse og måtte se seg slått med ydmykende 3-0.

Slik startet lagene:

Crystal Palace: Hennessey - Ward, Kelly, Sakho, Schlupp - Milivojevic, Cabaye - Zaha, Puncheon, Townsend - Benteke.

Arsenal: Martinez - Bellerin, Mustafi, Gabriel, Monreal - Xhaka, Elneny - Walcott, Özil, Welbeck - Sanchez.