Frida Liu er en av flere unge kinesere som studerer norsk ved Peking-universitetet i hovedstaden Beijing.

Mandag fikk de møte den norske statsministeren, som tok turen innom universitetet i løpet av sitt fire dager lange offisielle besøk til Kina.

En spesiell hilsen

Med seg hadde Erna Solberg noen helt spesielle hilsener til Frida – nemlig fra de verdenskjente artistene Alan Walker og Kygo.

Hilsenen kan ses i videovinduet over!

Frida og hennes medstudenter er interesserte i norsk natur, samfunn og kultur. Ikke minst elsker de TV-serien «Skam» – som nå har blitt sett av rundt seks millioner kinesere til sammen.

Flytter til regnbyen

Til høsten reiser 20-åringen til Norge for å studere ved Universitetet i Bergen, i samme by som hennes favorittartister kommer fra.

Erna Solberg støtter valget, men klarte ikke la være å advare om værforholdene i vestlandsbyen.

– Jeg håper du tåler regnvær, sa statsministeren.

Etter å ha snakket med studentene ved Peking-universitetet, gikk turen videre til Den kinesiske muren. Her avsluttet Solberg det offisielle besøket til Kina.

Ny kontakt mellom landene

Den norske delegasjonen sitt besøk i Kina er det første siden utdelingen av Nobels fredspris førte til en isfront mellom de to landene.

– Dette er en delegasjon vi ikke har sett maken til. Det er en enorm interesse og godt grunnlag for samarbeid med Kina, sier næringsminister Monika Mæland.

Representanter fra 120 selskaper er med i delegasjonen som har til hensikt å gjenoppta økonomisk og politisk samarbeid.