Holder Ruuds oppsiktsvekkende testresultater hemmelig

Resultatene av Casper Ruuds fysiske tester er så oppsiktsvekkende at treneren vil holde dem hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud har aldri vært høyere enn på verdensrankingen enn han er nå. Denne uka gjorde han et nytt hopp i riktig retning til 126.plass, til tross for Norges Davis Cup-tap mot Danmark på hjemmebane i Stavanger.

18-åringens hemmelig våpen på veien til toppen er fysikken.

– Casper er langt foran der jeg var da jeg var 18 år. Jeg var en tynn liten spire som var god til å få ballen inn. Den fysiske basen Casper har nå gjør ham bedre rustet til å møte større, sterkere og mer erfarne spillere tidlig i karrieren, sier Christian Ruud.

Pappa-Ruud er tidenes best rangerte norske tennisspiller. Han var nummer 39 i verden på sitt beste i 1995.

Sterk og rask
– Han er sterk, han er rask og han tåler veldig mye trening til å være så ung. Han er på et bra fysisk seniornivå, helt på høyde med flere av gutta i toppen, men vi ønsker at han skal bli det «the beast» i tennis, forteller Ruuds fysiske trener Marcel da Cruz, som har trent tennistalentet siden Ruud var 13 år.

Da Cruz mener Casper Ruuds fysiske ferdigheter kan gi han et forsprang på veien mot verdenstoppen.

– Han har noen eksepsjonelle kvaliteter, både rent fysisk og styrke, men også kondisjon. Han ligger allerede høyt oppe på utholdenhetsskalaen.

– Hvor gode er testresultatene til Casper Ruud?

– Jeg vil ikke gå ut med tall, men han ligger veldig veldig høyt sammenlignet med andre utholdenhetsidretter, sier Da Cruz til TV 2 Sporten.

Vil bli best
Casper Ruud legger ikke skjul på at han ønsker å bli verdens beste tennisspiller.

– Målet for året er å komme seg inn blant de 100 beste i verden slik at jeg er direkte kvalifisert inn i Grand Slam-turneringene. Drømmen og målet mitt er at jeg en gang skal få oppleve at navnet mitt står på toppen av verdensrankingen.

18-åringen er i rute sammenlignet med hvor verdensstjerner som Andy Murray og Novak Djokovic var rangert på samme alder.

Tennis-legenden Roger Federer fortalte, under Miami Open, TV 2 Sporten at Casper Ruud gir han frysninger.

– Det er kult å vite at man er i de samme ligaene som de beste gutta i verden var da de var på min alder, sier Casper Ruud til TV 2 Sporten.

18-åringen skal spille ATP-turnering i Monte Carlo uka etter påske, med alle de beste spillerne på plass. Langfredag ble det klart at han har fått et wild card til turneringen.