USTABILT: Det kan nok bli slik enkelte peridoer i Strandafjellet Skisenter i Møre og Romsdal, men været i området vil trolig bli vekslende.
USTABILT: Det kan nok bli slik enkelte peridoer i Strandafjellet Skisenter i Møre og Romsdal, men været i området vil trolig bli vekslende. Foto: Alvik, Halvard / NTB scanpix

Ikke alle får like bra påskevær – disse er vinnerne

De neste dagene byr på mye variert vær i hele Norge, men særlig en del av landet vil få det påskeværet vi kanskje alle drømmer om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange har tatt påskefeire mandag, og blant disse er det nok en del som har tenkt seg mot fjellet.

Men det er ingen garanti for at været blir bra selv om det er påske og ferie, og det er ikke alle deler av landet som er like heldige.

Ustabilt i sør

Lillian Bergheim, vakthavende meterolog i Storm Geo, kan melde om ustabilt vær i Sør-Norge de neste dagene.

– Mandag og tirsdag vil det stort sett være opphold og sol i Sør-Norge. Så kommer det skyer inn fra vest, og det vil komme regn på Vestlandet som sprer seg innover mot øst, sier Bergheim til TV 2.

Fellesnevneren for Sør-Norge resten av uka er vekslende, lavtrykk og ustabilt vær.

– I fjellene i denne delen av landet synker temperaturene på fjellet utover påsken, og man vil få påfyll av snø, sier hun.

Sludd og snø

I Midt-Norge vil mandag og tirsdag bringe med seg nedbør.

– Den vil komme i form av regn først, men så synker temperaturen utover i uken og det vil bli mer sludd og snø, sier Bergheim.

Den store vær-vinneren blir dermed Nord-Norge.

– Hele uken vil det være lange perioder med sol, litt nedbør, men stort sett opphold. Temperaturene holder seg nok på minussiden, og det vil bli litt vind i ytre strøk av Troms og Finnmark. I nord vil vi nok finne det beste påskeværet denne uken, får får vi se hva helgen og 2. påskedag bringer når vi kommer litt nærmere, sier Bergheim.

Vind i fjellet

Meterologisk institutt melder at kombinasjonen vind og snøbyger kan skape vanskelige kjøreforhold på fjellet mandag.

De oppfordrer til å sjekke kjøreforholdene ordentlig på forhånd om man har tenkt seg til fjells.

SJEKK KJØREFORHOLDENE DER DU SKAL KJØRE HER

– Kjøreforholdene vil trolig avhenge av hvor sterk vinden er. Kombinasjonen mye snø og sterk vind er ikke bra, men det ser ut til at dette ikke vil bli noe stort problem iallefall fram til fredag. Så får vi se hva helgen bringer når det nærmer seg, sier Bergheim.