Sánchez og Özil ga desperat Wenger en opptur

– Det er en ære å spille for Arsenal, og man må gi 100 prosent uke ut og uke inn. Det har kanskje sviktet litt de siste ukene, sier Alex Oxlade-Chamberlain.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Middlesbrough-Arsenal 1-2

Se kampsammendraget øverst.

En hardt presset Arsène Wenger hadde gjennomført store endringer i Arsenal-laget før bortemøtet med Middlesbrough.

Seks spillere var byttet fra startoppstillingen, og i tillegg var formasjonen endret til å spille med tre bak.

Når alt kom til alt var det imidlertid de store stjernene som skulle redde tre poeng for Wenger og Arsenal-laget hans.

En frisparkperle fra Alexis Sánchez i førsteomgangen og en Mesut Özil-nettkjenning etter et lekker angrep var nok til å gi London-laget tre sårt tiltrengte poeng om håpet om topp fire-plassering skulle leve.

Etter fire strake bortetap ble det endelig seier for Arsenal på tur, og det var tydelig stor glede blant Arsenal-spillerne etter kamp.

– Det var nok først og fremst en enorm lettelse. Alt handlet om poengene, og de fikk Arsenal med seg, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

– Det var strålende å se gleden etter kamp. Spesielt Sánchez. Han gir alt, var bare smil, gikk rett til fansen og ga bort drakten, sier Trevor Morley.

Arsenal ligger på sjetteplass i Premier League med 57 poeng. Det er sju poeng bak Manchester City på fjerdeplass, men med en kamp mindre spilt.

Alex Oxlade-Chamberlain innrømmet etter kampen at de ikke gitt alt de kunne de siste ukene.

– Det vi har gjort i de siste kampene har ikke vært bra nok. Vi har tatt ansvar i gruppen. Vi måtte gå tilbake til det grunnleggende, og sørge for at innsatsen vår var på det nivået som den kreves i en klubb som Arsenal. Det er en ære å spille for en slik klubb og man må gi 100 prosent uke ut og uke inn, det har kanskje sviktet litt de siste ukene, sier Oxlade-Chamberlain.

– Vidunderlig frispark

Ikke siden Wengers første sesong i London, altså for over 20 år siden, har Arsenal brukt en trebackslinje.

Men desperate tider krever desperate handlinger, og i intervjuet før kamp avslørte franskmannen at det var nettopp det han ville gjøre i et forsøk på å tette det lekke forsvaret.

– Det tyder på at han famler litt i blinde, og prøver noe for å få resultatet han trenger, sa Brede Hangeland før kampen.

– Bare det å endre litt kan gi litt ekstra selvtillit og troen på noe nytt, sier Arsene Wenger etter kampen, som mener endringen ga mer stabilitet.

Det begynte bra for midtstopperne Laurent Koscielny, Rob Holding, Gabriel Paulista og resten av Arsenal.

Et frispark fra Alexis Sánchez tre minutter før pause ga Arsenal ledelsen. Chileneren skrudde ballen over muren, mens Middlesbrough-keeper Brad Guzan stod plantet på streken.

– Det er et vidunderlig frispark, sier Trevor Morley.

– Men vi må stille noen spørsmål ved Middlesbrough her. Keeperen kan umulig se ballen, og spillerne blir stående foran ham. Det er et glitrende satt frispark, men de må gi seg selv muligheten til å redde, sier Brede Hangeland.

Utligning skapte nerver

Og det var ikke slik at Arsenal-forsvaret var pottetett tross formasjonsendringen. Fem minutter etter hvilen var lagene like langt.

En feilpasning fra Alexis Sánchez førte til en Middlesbrough-kontring. Et strålende innlegg fra Stewart Downing fant Alvaro Negredo i feltet, og kraftspissen stemplet inn 1-1.

Middlesbrough fikk også en kjempemulighet til å gå opp til 2-1 på en dødball, men det var gjestene som hadde initativet i kampen og ballen mest.

Etter å ha skapt et par halvfarligheter kom muligheten de ikke kunne bomme på. Både Aaron Ramsey og Mesut Özil fikk stå helt upresset inne i Middlesbroughs 16-meter, da «The Gunners» tok ledelsen.

Sánchez fant Ramsey som brystet ballen elegant ned til Özil som dundret inn ledermålet.

Middlesbrough var stort sett en trussel på dødball, mens Arsenal til tross for store rom å kontre i klarte ikke å punktere kampen.