VIKING-SKUFFELSE: Sarpsborg 08s Patrick Mortensen jubler for 3-0-målet mens Vikings Julian Ryerson drar i shortsen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Viking på Sarpsborg stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIKING-SKUFFELSE: Sarpsborg 08s Patrick Mortensen jubler for 3-0-målet mens Vikings Julian Ryerson drar i shortsen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Viking på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Selvfølgelig kan de rykke ned

Viking har fått en marerittstart på årets Eliteserie. Null poeng på de tre første kampene er ny verstenotering for Stavanger-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viking gikk på nok et tap i søndagens bortemøte med Sarpsborg. 0-3-tapet betyr at rogalendingene ligger på bunn med null poeng og 1-6 i målforskjell etter tre spilte kamper.

Det er Vikings verste start på toppnivå gjennom tidene.

– Selvfølgelig kan Viking rykke ned. Starten har sett veldig mørk ut, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det er skandaløst
Etter søndagens tap raste Viking-trener Ian Burchnall mot NFFs kampoppsett.

– Vi har fått en dårlig start. Det har vært en tøff uke. Vi gjorde en dårlig kamp i dag, men jeg så på spillerne mine utover i andreomgangen at de rett og slett var helt tomme. I mine øyne har vi blitt slått ut av kampoppsettet. Det er skandaløst at vi må spille tre kamper på seks dager, hvor to av dem er borte. Du ser det preger spillerne. Jeg synes synd på de, sa han til Eurosport etter kampen.

Mathisen forstår engelskmannens frustrasjon.

– Det har ikke vært umulig å ta poeng med det kampprogrammet, men jeg forstår frustrasjonen. Det må være lov at det går en kule varmt etter kampen. At Samuel Adegbenro har vært skadet har også gjort det ekstra vanskelig. Men uansett har ikke resultatene vært gode nok, sier sørlendingen.

Viking-kaptein André Danielsen ville - i motsetning til sin trener - ikke skylde på kampprogrammet etter tapet.

– Det har vært tre beintøffe kamper. Men det har ikke ødelagt for oss i det hele tatt. Jeg følte meg frisk i dag og det gjorde de andre også, så vi har ikke noe å skylde på. De to første kampene var preget av litt stang ut, men når man taper tre kamper på rad så er det ikke snakk om uflaks og udyktighet. Da er det rett og slett ikke godt nok, sa Danielsen til Eurosport.

– Bredden i troppen er svært begrenset
Fotballeksperten mener at Vikings toppnivå kan matche de aller fleste, men at bredden i stallen er syltynn.

– Med sine elleve beste spillere på banen kan Viking skape trøbbel for de fleste lag, men de blir fort veldig svekket. Bredden i troppen er svært begrenset. Det ble veldig tydelig mot Sarpsborg, sier Mathisen.

Rogalendingene har fortsatt flere svært tøffe kamper i nær fremtid. De to neste kampene er riktignok på hjemmebane, men mot Rosenborg og Odd. Deretter møter de Brann i Bergen. Det er de tre øverste lagene fra fjorårssesongen.

– Viking kan fort stå uten seier når de møter Sandefjord i starten av mai, mener Mathisen.

– Det viktigste blir nok å holde seg i divisjonen. Burchnall er en ny og spennende trener som har fått veldig gode skussmål. Akkurat nå har han dessverre ikke godt nok mannskap. Det er viktig at alle drar i riktig retning nå. Viking vil komme tilbake til toppen av norsk fotball, men det kan ta lang tid, spår Mathisen.