Kapteinen laget straffe, scoret og ble utvist da Vålerenga tapte for Sandefjord

– Jeg sviktet lagkameratene mine, sier Jonathan Tollås Nation.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Sandefjord 1-2

Se målene og det røde kortet i Sportsnyhetene øverst.

Jonatan Tollås Nation hadde en berg-og-dalbane av en kamp da Vålerenga tapte 1-2 for Sandefjord.

Vålerenga-kapteinen brente en kjempesjanse til å score sitt andre og sende klubben i ledelsen, etter først å ha laget straffesparket som ga Sandefjord ledelsen.

Men bare minutter senere pådro han seg sitt andre gule kort og fikk marsjordre etter en duell med Pau Morer.

– Det ble en hovedrolle med negativt fortegn. Det var en prestasjon under pari jevnt over, jeg scoret et mål som var positivt der og da, men det blir en parentes når det ender som det gjør, sier Tollås Nation til TV 2.

– Det er selvfølgelig veldig tungt. Hadde vi fått tre poeng her i dag, så hadde vi hatt en god start med seks poeng på en uke. Med ti mann blir det vanskelig. Jeg må bare ta opp begge hendene og si unnskyld til alle Vålerenga-supportere. Jeg har allerede sagt unnskyld til lagkameratene mine. Jeg sviktet dem i dag.

Straffesparket som ble gitt er midtstopperen klar på er greit, men Nation viste med all tydelighet at han var uenig i dommer Rohit Saggis dom og slo i døren da han gikk inn i garderoben.

Etter kampen har han moderert seg noe, og er mer på linje med TV 2-ekspert Jesper Mathisen i at det er billig, men greit å gi det andre gule.

– Jeg syns det er billig. Samtidig gir jeg han muligheten til å gi meg det gule. Jeg blir litt heit i nøtten, og siden jeg har gult kort bør jeg ikke involvere meg, sier Tollås Nation.

– Skal ikke skylde på noe

Trener Ronny Deila hadde ikke sett situasjonen nøye etterpå.

– Det er vanskelig å si, men det er ingen som klager så mye. Jeg tror ikke vi skal skylde på noenting jeg. Det var en for dårlig prestasjon. Så kan vi finne årsaker og unnskyldninger. Vi er på vei til å skape et godt fotballag i Vålerenga. Alle lag kommer til å ha dårlige fotballkamper, og i dag hadde vi en dårlig fotballkamp, sier Deila til TV 2 etter kampen.

Fra Ullevaal-tribunen fikk han se Flamur Kastrati score sitt andre og bli matchvinner, i en meget sjelden borteseier for Sandefjord.

– Jeg var veldig giret før kamp. Jeg ville vise hvem jeg er, og det gjorde jeg gjennom å score to mål, sier Kastrati til TV 2.

Etter mye tid på vingen, har 25-åringen endelig fått sjansen som midtspiss.

– Det er viktig å ha en trener som har tro på deg. Der har Lars Bohinen gjort mye for meg. I tillegg bruker han meg i min posisjon, sier han.

– Klar straffe

Tollås Nation var også involvert i Kastratis første mål.

Sandefjord tok nemlig ledelsen på et straffespark etter at midtstopperen la Håvard Storbæk. Her var det ingen tvil om at Saggi gjorde det rette.

– Det er et klart straffespark, konkluderte Drillo i TV 2s FotballXtra-studio.

Flamur Kastrati tok straffesparket og dundret det via stangen og i mål.

Oslo-gutten Kastrati feiret på seg gult kort da han ble bedømt til å provosere VIF-fansen.

– Jeg må gi en unnskyldning hvis folk ble provosert. Det var ikke med vilje. Det var mye følelser som skulle ut, sier Kastrati til TV 2.

Vålerenga hevet seg

Temperaturen var høy i minuttene som fulgte.

En knalltøff takling fra William Kurtovic på Abdisalam Ibrahim satte sinnene i kok, og etter at gemyttene roet seg ble Sandefjord-spilleren belønnet med gult kort.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til gjestene, med et Vålerenga innstilt på å slå tilbake.

Oslo-laget tok kommandoen i den andre omgangen, og det var fortjent da utligningen kom fire minutter ut i omgangen.

En corner fra Herman Stengel fant en umarkert Jonathan Tollås Nation som stanget inn utligningen.

Og i minuttene som fulgte burde Vålerenga tatt ledelsen. Særlig var dødballer et våpen, og både Markus Nakkim og Tollås Nation bommet på store sjanser fra kloss hold.

Utvist og baklengs

Men istedetfor å bli helten skulle altså Tollås Nation ble syndebukken da han ble sendt av banen med sitt andre gule kort.

Da ble det større rom for Sandefjord som tok ledelsen på merkelig vis. Vålerenga-keeper Markus Sandberg stoppet først en fremadstormende Elliot Kebbie, men i kamp om ballen etterpå plukket Håvard Storbæk ballen fra Sandberg.

Keeperen stormet tilbake, men rakk det ikke. Et godt innlegg fra Storbæk fant Kastrati som fikk satt inn 2-1 ved å stupe foran forsvaret.

– En veldig bra bevegelse av Kastrati, roser Drillo.

Det sikret også seieren for Sandefjord, deres første seier for sesongen - og deres første borteseier på 31 forsøk på Norges øverste nivå.

Kritisk til kampprogrammet

For Vålerenga var skuffelsen stor, og Ronny Deila var ikke fornøyd etter kampen. Han mener kampprogrammet har skylden for resultatet.

– Det er ikke noe godt å tape for Sandefjord hjemme. Det er det ikke tvil om, sier Deila til TV 2.

– Det begynner å bli mye slitne bein etter tre kamper på seks dager. VI har fått det tøffeste programmet. Du kan se på Viking også, hvordan det går med de. Samtidig som vi ikke presterer som vi skal.

Viking, som er det eneste laget Vålerenga har tapt for denne sesongen, tapte 0-3 for Sarpsborg og har tre strake tap.