Nei, dette er ikke akkurat et vanlig syn i Oslo sentrum! Her er Opel ute på test, i urbane forhold. Foto: Henrik Arnesen. 
Nei, dette er ikke akkurat et vanlig syn i Oslo sentrum! Her er Opel ute på test, i urbane forhold. Foto: Henrik Arnesen. 

Henrik (16) var på skoletur i Oslo – da dukket disse plutselig opp

Spurtet fram da de måtte stoppe på rødt lys.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinteren går ubønnhørlig mot slutten, det betyr også at det er siste innspurt for vintertest av biler i vår del av verden.

En rekke bilprodusenter har testet biler nord i Norge og Sverige i år. Det har resultert i mange spionbilde-scoop her på Broom, vi har fått tilsendt en rekke bilder fra våre bilinteresserte og våkne lesere.

Men det er ikke bare nord for Polarsirkelen du kan treffe på kamuflerte testbiler. Det fikk Henrik Arnesen (16) fra Hønefoss erfare forleden, midt i Oslo sentrum!

BMW-interessert

– Jeg var på skoletur med klassen. Jeg og en kamerat gikk langs Dronningens gate da jeg så to kamuflerte biler som kom kjørende forbi. Jeg så at de to bilene kom til å få rødt lys ved gangfeltet, så jeg spurtet fram og rakk å ta bilde akkurat de de fikk grønt, forteller Henrik.

Han går første året på medier og kommunikasjon på videregående skole.

– Jeg er mest interessert i BMW, da begge mine foreldre har BMW-er. Utenom BMW, har jeg foto og video som mine store interesser. Jeg viste bilde til faren min da jeg kom hjem, det var han som mente at det kunne være Opel, forteller Henrik.

Nye Insignia blir en svært viktig bil for Opel, her trenger de å få en suksess i familiebilklassen. 
Nye Insignia blir en svært viktig bil for Opel, her trenger de å få en suksess i familiebilklassen. 

Offisiell: Her kom de første bildene av Insignia

Offroad-utgave?

Og det stemmer nok svært godt ut fra dette bildet. Dette er nemlig etter alt å dømme nye Opel Insignia. Bilen er allerede vist i ukamuflert og produksjonsklar utgave, det kan bety at de to bilene vi ser her er spesialutgaver.

Kanskje er stasjonsvogna en oppfølger av dagens Insignia Country Tourer. Det er en litt høyreist utgave, med offroadstyling og 4x4. Denne biltypen har en rekke produsenter hatt suksess med i mange år, Opel håper nok å kunne ta en større del av kaka nå.

Nye Insignia er andre generasjon av Opels storbil. Bakerst ser vi stasjonsvognutgaven som nå har fått navnet Sports Tourer. Den har vokst seg betydelig større enn før og blir nå en av klassens største stasjonsvogner. Likevel er prisene svært gunstige.

LES OGSÅ: Mener Insignia er markedets mest undervurderte bil

Nye Insignia nærmer seg lansering i Norge, prisene framstår som svært gunstige 
Nye Insignia nærmer seg lansering i Norge, prisene framstår som svært gunstige 

Mange motorer

Med kun ett utstyrsnivå, Premium, skal Opel gi kundene tilgang på utstyr som tidligere kun var tilgjengelig på langt dyrere biler.

Utstyrt med 1,5 liters bensinturbo på 165 hestekrefter, får Insignia Grand Sport (femdørs kombi) startpris på 334.900 kroner, mens tillegget for stasjonsvogn kun er 10.000 kroner. Med andre ord: Stor og velutstyrt stasjonsvogn, til under 350.000 kroner.

Både Grand Sport og Sports Tourer kommer også med en 2-liters bensinturbo på hele 260 hestekrefter, i kombinasjon med en helt ny åttetrinns automatkasse og firehjulsdrift.

I tillegg til dette blir også nye Insignia tilgjengelig med dieselmotorer fra 136 til 210 hestekrefter. Den store dieselmotoren kommer også i kombinasjon med firehjulsdrift i Grand Sport.

Derfor ga Arne bort sjelden Opel-klassiker

Se mer av nye Insignia – i videoen under: