King-mål skapte spenning, men nydelig Alonso-frispark sikret Chelsea-seieren

Joshua King med nok en scoring, men Chelsea dro seieren i land til slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Chelsea 1-3

Chelsea red på en solid 2-0-ledelse borte mot Bournemouth, men Joshua Kings 13. ligamål for sesongen la grunnlaget for en spennende andreomgang. Nordmannen klinket til fra skrått hold, og ballen gikk via David Luiz og rett i det nærmeste krysset.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

– King har litt tur på målet, men han er i en god stim. Da prøver man gjerne å skyte i situasjoner der man ellers ikke ville gjort det. Det enormt kult, sier Erik Thorstvedt om Kings scoring.

Spenningen levde helt til det 68. minutt da Marcos Alonso viste frem sin eminente frisparkfot.

– De spiller som seriemestere, Chelsea. De tar vare på avgjørende øyeblikk. Det er fasit på hvordan man skal ta frispark fra den posisjonen, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om den vakre frisparkscoringen.

Det er TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre helt enig i.

– Det er et perfekt frispark på alle måter, sier Myhre.

Chelseas første scoring kom etter en Costa-sleiv som gikk i mål via Adam Smith. 2-0 var det Eden Hazard som ordnet.

3-1-seieren betyr at Chelsea fortsatt har syv poeng ned til Tottenham på andreplass.

– De er gode. De har så mange muligheter til å snuble underveis, men det skjer ikke. De er så konsentrerte, sier Erik Thorstvedt.

Tapet gjorde at Bournemouths ubeseirede rekke på fem kamper tok slutt. Men Joshua King fortsatte likevel scoringsformen. Nordmannen har nå ti ligamål i 2017.

– Jeg spiller høyere på banen enn hva jeg gjorde i fjor. Jeg har holdt meg skadefri og selvtilliten er bra. Forhåpentligvis kan jeg holde formen vedlike resten av sesongen. Vi tapte mot et bedre lag i dag, sier Joshua King etter kampen.

Bournemouth-manager Eddie Howe var meget fornøyd med Kings innsats etter kampen.

– Han var overalt i dag. Jobben han gjør for laget er strålende. Han var veldig bra og blir bedre for hver kamp, sier Bournemouth-sjef Eddie Howe om nordmannen.

Antonio Conte var fornøyd med tre poeng i en vanskelig bortekamp.

– Vi startet veldig bra. Vi mistet litt selvtillit etter baklengsmålet, men i andreomgang kontrollerte vi kampen, sier Antonio Conte, som også hyllet Marcos Alonso etter kampen:

– Han har hatt en veldig god sesong så langt. Han viser sin kvalitet på frisparket, sier Antonio Conte med sin hviskende etterkamp-stemme.

Slik var kampen
David Luiz testet sin egen keeper etter få minutters spill. Brasilianeren bommet totalt med en klarering, men Thibaut Courtois var med på notene.

Etter 10 minutter lurte Cesar Azpilicueta Bournemouth-forsvaret med en flott langpasning til Eden Hazard, men belgieren klarte ikke å treffe mellom stengene med sitt hodestøt.

Det gjorde imidlertid Diego Costa etter 17 minutter. Victor Moses tok ned en strålende langpasning fra David Luiz, før vingbacken fant Diego Costa i feltet. Brasilianeren vendte opp og sleivet ballen via Adam Smith og i mål. Ingen vakker avslutning, men definitivt et vakkert angrep.

Kun to minutter senere var Chelsea på ferde igjen. N'Golo Kanté slo en super gjennombruddspasning til Hazard. Angriperen fintet ut Artur Boruc og satte ballen enkelt i mål til 2-0. Det var for øvrig Kantés første PL-assist i Chelsea-trøyen.

– Nydelig av Hazard. En skuddfinte, også bare triller han den i det åpne målet, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre om scoringen.

Midtveis i omgangen fikk vertene frispark i meget gunstig posisjon, men Ryan Frasers forsøk gikk rett i muren. Litt senere fikk Chelsea god hjelp av stolpene. Charlie Daniels slo inn fra venstre til Benik Afobe, men angriperens avslutning smalt i innsiden av stolpen og ut.

Kort tid før pause fikk Chelsea en god mulighet etter en karakteristisk Kanté-gjenvinning. Pedro overtok ballen og spilte fri Diego Costa, men brassens avslutning strøk utsiden av stolpen.

King-suser ga hjemmelaget håp
Joshua King hadde hatt en relativt anonym rolle i førsteomgangen, men like før pause viste han seg virkelig frem. På skrått hold like utenfor sekstenmeteren sendte nordmannen i vei en skikkelig suser. Ballen gikk via David Luiz og rett opp i det nærmeste krysset til 1-2. Det var nordmannens Premier League-mål nummer 13 denne sesongen.

– Han hadde sannsynligvis ikke scoret om den ikke hadde gått via Luiz. Men det er utrolig gøy at han scorer likevel, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt om King-målet.

Vertene fikk en vitamininnsprøytning etter reduseringen, og minuttet senere kunne nordmannen fort ha notert seg for en assist, men Azpilicueta fikk klarert innlegget før det nådde Afobe.

Dermed gikk lagene til pause med 1-2 på Vitality Stadium i solskinnet på den engelske sørkysten.

– Det er fasit på hvordan man skal ta frispark
Fem minutter etter hvilen testet Fraser siktet fra tyve meter, men det knallharde skuddet gikk like til side for Chelsea-målet.

Marcos Alonso skapte mye farligheter fra sin venstreside i starten av andreomgangen, men denne gang hadde ikke Costa marginene med seg foran mål.

Midtveis i omgangen fikk spanjolen muligheten på et frispark fra omtrent 22 meter. 26-åringen skrudde ballen vakkert over muren og rett opp i det nærmeste krysset til 3-1.

– De spiller som seriemestere, Chelsea. De tar vare på avgjørende øyeblikk. Det er fasit på hvordan man skal ta frispark fra den posisjonen, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Like etter kunne samme mann stanget inn bortelagets fjerde for kvelden, men vingbacken klarte ikke å holde ballen nede.

Chelseas vingback på høyresiden var også en offensiv trussel. Med ti gjenstående minutter kunne Moses laget mål, men Boruc gjorde en god redning. Hjemmelaget slet med å skape store sjanser etter Chelseas tredje scoring.

Helt på tampen fikk The Cherries en siste mulighet, men innbytter Jordan Ibe tok seg for god tid, og Gary Cahill fikk blokkert forsøket.

Det betyr at Chelsea fortsatt topper Premier League med syv poeng ned til Tottenham. Bournemouth ligger på 15.plass med sine 35 poeng.

Slik stilte lagene

Bournemouth: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Fraser, Arter, Wilshere, Pugh; King, Afobe.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Cahill, David Luiz; Alonso, Matic, Kanté, Moses; Pedro, Diego Costa, Hazard.