Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter klokken 15 fredag kom de første meldingene om at en lastebil hadde kjørt inn i en folkemengde i Stockholm, og inn i et stort Åhlens-varehus.

DIREKTE: Få siste nytt og se direkte fra Stockholm her i TV 2 livesenter.

Hendelsen, som senere ble definert som et terrorangrep, skjedde i gågaten Drottninggatan i sentrum av den svenske hovedstaden. Det er hovedgågaten i Stockholm, som vanligvis er full av mennesker en fredag ettermiddag.

Fire døde

I løpet av fredag kveld ble det bekreftet at fire personer er døde. 15 personer er skadd og ble lagt inn på sykehus, og ni av dem er lagt inn med alvorlig skader.

Tidlig lørdag morgen melder helsemyndighetene at seks er utskrevet fra sykehus. Åtte voksne og ett barn er fremdeles innlagt.

I sikkerhetspolitiets søkelys

Politiet gikk fredag kveld ut med et overvåkningsbildet av en etterlyst mann i rulletrappen på Centralstation. Like etter klokken 20.00 kom meldingen om at én mistenkt mann er pågrepet etter terroren i Märsta, 40 kilometer nord for Stockholm.

Politiet pågrep en 39 år gammel mann basert på tips om han oppførte seg mistenkelig. Ifølge Aftonbladet er det snakk om en firebarnsfar som angivelig har gitt uttrykk for sympati til IS på internett.

Politiet og sikkerhetstjenesten i Sverige holdt en pressekonferanse klokken 13.30 lørdag. Da opplyste de at den siktede har vært i politiets søkelys tidligere.

Säpo ble tipset om den antatte gjerningsmannen i 2016, men kunne ifølge Säpo-sjefen ikke knytte ham til militante grupper. Det har heller ikke kommet flere tips eller opplysninger om ham.

Styrket mistanke

Rikspolitisjef Dan Eliasson opplyste under lørdagens pressekonferanse at mistanken mot den siktede 39-åringen nå er styrket.

– Ingenting tilsier at vi har feil person, tvert imot så styrkes mistanken i takt med at etterforskningen skrider fram. Men vi jobber fortsatt bredt og kan ikke utelukke at flere personer er innblandet i dette angrepet, sa han.

Stjålet lastebil

Lastebilen som ble brukt i angrepet tilhører Spendrups. Den ble stjålet kort tid før terrorangrepet, da bilens sjåfør var i ferd med å losse bryggerivarer.

Sjåføren og flere vitner så han at en person hoppet inn i bilen og kjørte av gårde. Flere skal ha forsøkt å stanse terroristen, som så i stor fart satte kursen mot gågaten, der det brøt ut full panikk da bilen i stor fart kom brasende.

Lastebilen begynte å brenne da den kolliderte i varehuset Åhlens.

Norsk politi: – Følger situasjonen

Svensk politi fokuserer nå på sikkerhetsskapende arbeid i alle politidistrikter, opplyste politiet på en presekonferanse. Det er også innført grensekontroll på Sveriges grenser.

Store politistyrker vokter nå sentrale punkter i Stockholm og en rekke andre svenske byer.

Alle T-banelinjer i Stockholm ble umiddelbart steng etter angrepet, og politiet holder fredag kveld fast ved at man skal unngå å oppholde seg i sentrum rundt Sergels torg og de sentrale områdene rundt.