Her er «Get Rookie of the Year»

Lørenskogs Sebastian Johansen er kåret til «Get Rookie of the Year».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se innslaget med Sebastian Johansen i videovinduet over.

Den 19 år gamle angriperen fra Lørenskog er årets talent i Get-ligaen.

Juryen bestod av landslagssjef Petter Thoresen, sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten, daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og direktør for samfunnskontakt i Get Øyvind Husby.

– Det betyr jo mye selvfølgelig å bli lagt merke til, så det er veldig gøy, sier Johansen.

I juryens begrunnelse trekkes Lørenskog-angriperen frem som et verdifullt talent både i nasjonal og internasjonal ishockey.

Sebastian har gått gradene fra junior- til A-laget i Lørenskog IK. Han har utviklet seg fra å være en liten tekniker til å bli en hardtarbeidende spiller, kvikk på skøyter og god i posisjonspillet, noe som skiller junior- og seniorhockey. Sebastian har i tillegg kommet på samme fysiske nivå som de eldre spillerne i Get-ligaen og har skaffet seg all taktisk kunnskap seniorhockey krever, uten å gi avkall på sin kreative og artistiske stil. Et meget verdifullt talent i nasjonal og internasjonal elitehockey!

Johansen får 10 000 kroner i et personlig stipend og får delta i VM-oppkjøringen med landslaget. I tillegg får talentet 50 000 kroner som skal øremerkes en breddeklubb. Johansen har valgt å gi disse pengene til Lørenskog Team Unified.

– Det er et prosjekt med utviklingshemmede som møtes og trener og har det veldig gøy. Vi har vært der flere ganger og det er gøy å se gleden når de ungene er på isen. Så det er et veldig bra prosjekt, avslutter Johansen.

Se 4. finale mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fra kl. 18.30.