VIF-kapteinen får ingen støtte fra TV 2s ekspert

– Det finnes grenser for hvor lenge dette fair play-kortet skal brukes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund slo VIF 4-3 torsdag kveld, men det var 3-1-scoringen til hjemmelaget som fikk sinnene i kok hos VIF.

Se situasjonen og Mathisens meninger i Sportsnyhetene øverst.

Vålerengas kaptein Jonathan Tollås Nation var blant dem som mente at Haugesunds Ibrahim presset for tidlig. Situasjonen oppsto etter at Haugesund kastet ballen tilbake til VIF, som først hadde spilt ballen ut grunnet en skade på egen spiller.

– Jeg oppfatter det slik at man kan legge ned konseptet fair play om man skal akseptere at slikt skjer. Det blir kastet en lang ball ned i hjørnet bevisst, spissen starter og begynner å presse. Keeperen vår kan gjøre det bedre, men situasjonen skal ikke oppstå, sa Tollås Nation til TV 2 etter kampen.

Treneren hans Ronny Deila bare fnyste av hele ropet på fair play.

– Det er lov å være smart i fotball. Vi kunne sluppet den ut til innkast, så hadde det ikke vært noe problem. Men det er ikke det som gjør at vi taper, sa Deila.

Jonathan Tollås Nation får heller ikke støtte hos TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg kan forstå at Jonathan Tollås Nation er litt sytete, Ronny Deilas svar er mye bedre. Ibrahim jakter på ballen etter hvert. Han er ikke i full spurt umiddelbart. Pasningen kommer inn mot Sandberg, og han bommer. Det må finnes grenser for hvor lenge dette fair play-kortet skal brukes, sier Mathisen.

– Her scorer Ibrahim et mål som må sies å være helt greit, konkluderer han med.

Mathisen påpeker at keeper Sandberg hos VIF skulle klart å klarere pasningen inn mot ham.

– Ibrahim starter først luntende, så går han opp i full spurt. At dette skal være et mål som ikke skulle vært mål, er jeg uenig i. VIF kunne løst det bedre ved å la den gå utover linjen eller klarert.