VIF-spillene raste etter scoring – Deila bryr seg ikke

– Det er ikke vits i å snakke om fair play mer, sier VIF-trener Ronny Deila.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-VIF 4-3

Kampens kontrovers i målfesten mellom Haugesund og Vålerenga kom to minutter etter pause da Shuaibu Lalle Ibrahim (20) la på til 3-1 med sin andre scoring.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst

Haugesund hadde kast på midtbanen etter at VIF sparket ballen ut på grunn av en skade på egen spiller.

De kastet ballen nedover langs sidelinjen på VIFs halvdel for å vise fair play. Markus Nakkim fikk ballen og sendte den inn mot femmeterstreken foran keeper Sandberg.

Da hadde Ibrahim begynt å lukte en farlig situasjon. Han var på plass da Sandberg på klønete vis bommet på ballen da han skulle skyte den bort. Ibrahim fikk en enkel jobb med å score sitt andre for kvelden.

– Det er en tue der. Selv Neuer hadde bommet på den ballen, sa VIF-trener Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

Måten målet kom på fikk det til å koke for en del VIF-spillere og på VIF-benken. De mente Ibrahim ikke fulgte fairplay-sedvanen og presset for tidlig.

Deila fnyser

Det bare fnyser Ronny Deila av.

Ronny Deila etter kampen.
Ronny Deila etter kampen. Foto: Ness, Jan Kåre

– Det er ikke vits i å prate om fair play mer. Vær så snill, det blir for dumt. Folk utnytter seg av de sjansene de får. Det skal vi også gjøre. Det er bare surr hele greia, slo Deila fast.

– Det er lov å være smart i fotball. Vi kunne sluppet den ut til innkast, så hadde det ikke vært noe problem. Men det er ikke det som gjør at vi taper, sa Deila.

Spillerne hans er ikke helt enige i det.

– Jeg oppfatter det slik at man kan legge ned konseptet fair play om man skal akseptere at slikt skjer. Det blir kastet en lang ball ned i hjørnet bevisst, spissen starter og begynner å presse. Keeperen vår kan gjøre det bedre, men situasjonen skal ikke oppstå, sier VIF-midtstopper Jonathan Tollås Nation, som mener det ikke er et eksempel til etterfølgelse.

– Vi kan klarere ballen, men han spissen skal aldri gå i det presset.

– Jeg skal ikke stå her og skylde på det på, men det er ikke slik det skal spilles, sa keeper Sandberg etter kampen.

Haugesunds Erik Huseklepp, som hadde en god kamp, er åpen for at det kan ha vært usportslig fra Ibrahim.

– De har jo ballen to ganger, men det er en scoring som kan diskuteres. Har vi gjort feil, skal vi legge oss flate. Men nå får vi ikke gjort noe med det, sa Huseklepp til TV 2.